Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Sarma Börek

Sarma Börek

Sarma Börek, iç harcında kullanılan malzemelerden dolayı çok lezzetli bir börek çeşidi olarak isim yapmıştır. Sarma börek Türk mutfağının vazgeçilmez böreklerinden olarak asırlardır sofraları süslemeye devam etmektedir. Bayanların devamlı olarak hazırlamış oldukları toplantı yemeklerinde ara sıcak olarak, kabul günlerinde, beş çaylarında ve bazı durumlarda ise ana yemek konumunda bu şahane lezzete başvurulabilir. Sarma börek gerçekten de enfes bir lezzet oluşturduğundan dolayı yediden yetmişe herkesin severek tükettiği ve damak zevkine hitap etmeye devam etmektedir. Özellikle sarma börek bay bayan herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği basit bir börek çeşididir. Buyurun şimdi bu leziz böreği hazırlamaya birlikte başlayalım.

Sarma Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sarma Börek İç Harcı için

  • 250 gr orta yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Sarma Börek Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yeteri kadar çörek otu
  • Yeteri kadar susam
Sarma Börek Nasıl Yapılır?

Sarma börek hazırlamaya ilk olarak iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. İç harcını hazırlayacağımız uygun bir tavanın içine öncelikle yarım çay bardağı sıvı yağını ekleyip ısıttıktan sonra üzerine kıymamızı ilave ederek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra üzerine kuru soğanın kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayıp ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Yaklaşık olarak kıyma ve soğanı 5-6 dakika kadar kavurarak üzerine domates salçası, biber salçası ekleyip salçaları iyice ezip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan iç harcımızın üzerine karabiber, kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave edip iç harcımızı lezzetlendirdikten sonra yarım demet bol suda yıkanmış ve ince ince kıyılmış maydanozu ilave edip karışımı karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğuması için bir kenarda beklemeye bırakalım.

İç harcımız hazır hale geldikten sonra sarma böreğimizi hazırlamak için öncelikle uygun bir kâseye yarım çay bardağı süt, sıvı yağ ve yumurta ilave ederek bir çatal yardımıyla karışımı iyice çırparak hazır hale getirelim. Ardından 1 adet yufkayı mutfak tezgâhımızın üzerine serdikten sonra bir fırça yardımıyla hazırladığımız sostan yufkanın üzerine bolca sürerek üzerine ikinci yufkayı serelim. İkinci yufkanın da üzerine sos sürdükten sonra tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi yufkayı sekiz adet üçgen parçalar şeklinde keselim. Ardından önceden hazırladığımız kıymalı iç harcından üç gen parçaların geniş kenarlarına koyarak her bir parçayı ayrı ayrı rulo şekline getirerek saralım. Kalan iki adet yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra sarma böreklerimizi iyice yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıraladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı, çörek otu veya susam serpiştirelim. Fırınımızı önceden 200 derecede ısıtarak tepsiyi fırına verip sarma böreklerin altı üstü kızarıncaya kadar pişirdikten sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 18:26:38
Sarma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Sarma Börek Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Sarma Börek"
Akşam yemeğine misafirlerimiz gelecek diye sarma börek ikram etmeye karar verdim. Sitenizde yer alan tarif doğrultusunda sarma börek hazırladım. Ancak hazırladığım sarma börek sıcakken çok lezzetli olmasına rağmen, soğuyunca lezzetini yitiriyor. Sarma böreğin uzun süre lezzetli kalması için ne yapmalıyım? Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Nuran . 06.10.2018 16:03:08
CEVAP YAZ
Merhaba benim de iki tane oğlum var ve okula giderken beslenme çantalarına bazen börek koyuyorum ikişer tane yetiyor her birine. Ama her zaman bu şekilde tekne hazırlamak mümkün olmuyor ben de bu gün bir tepsi yapayım. Buzluğa atayım istedikleri zaman çıkarıp ısıtıp beslenmeleri koyayım diyorum açana olur mu
Ayla . 06.10.2018 12:00:24
CEVAP YAZ
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ka...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavan...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da hem de etli, kıymalı...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 't...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepi...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024