{ "title": "Beşamel Soslu Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Besamel-Soslu-Tavuk-Sarma-56.jpg", "date": "20.01.2024 03:17:11", "author": "zehra metin", "article": [ { "article": "Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapında en yaygın olarak tüketilen gıdadır. Tavuğu haşlanmış, rosto, tavuk suyu çorba, tavuk göğsü gibi birçok şekilde tüketebiliriz. Beşamel soslu tavuk sarma ise hem kolay hem lezzetli bir yemektir. Beşamel soslu tavuk sarma hemen hemen herkesin kolaylıkla yapacağı sunumu şık bir besindir. Beşamel soslu tavuk sarma içerisine ekleyeceğiniz diğer malzemelerle hem çok daha sağlıklı hem de damak tadınıza daha lezzetli gelecektir. Beşamel soslu tavuk sarması çocuklarında eğlenerek yediği dikkat çekici bir yemektir.

Beşamel Soslu Tavuğun Malzemeleri

Terbiyesi için
İç harç için
Beşamel sosu için
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Üzeri için
  • Üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk filetolar tek tek streç filminin arasına yerleştirilir. Tavuklarımız bir et dövme demiri ile dövülür. Dikkat edilmesi gereken şey filetoların fazla ince olmamasıdır. Geniş bir kabın içine terbiye malzemeleri teker teker eklenip tavuklar harmanlanır. Tavuk filetolar 1 saat boyunca bu karışımda dinlendirilir. Beşamel soslu tavuk sarmalarımızın iç malzemelerini hemen hazırlayalım. Geniş bir tavaya yağ ve küçük küçük doğramış soğanlar alınır. Sonrasında küçük küçük doğradığımız diğer malzemeler sırasıyla tavaya alınır (Mantar, havuç, patates, bezelye) Beşamel soslu tavuk sarmamızın iç malzemeleri sotelenir ve soğumaya bırakılır. Geniş bir servis tabağı üzerine 1 tane tavuk fileto alınır uç tarafına iç malzeme konulur ve üzerine kaşar eklenir ve tavuklar sarılır. Bütün tavuklar için bu işlem uygulanır ve fırın kabına alınır. Beşamel sosu hazırlanır. Beşamel sosu için önce tereyağı eritilir un içine eklenir unun kokusu çıkınca süt eklenir ve çırpıcı ile karışım kaynatılır. Kaynayan karışım ılındıktan sonra tavuk sarmalarımızın üzerine dökülür ve tavuk sarmamız fırına koyulur. 200 derece fırında pişirilen beşamel soslu tavuk sarmamızın üzerine kaşar rendesi eklenir tekrar fırınlanır. Kızarınca servis tabağına alınır servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }