{ "title": "Bulgurlu Yaprak Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/bulgurlu-yaprak-sarmasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:36:19", "author": "okşan yalçın", "article": [ { "article": "Bulgurlu Yaprak Sarma; akşam ne yapacağım niye kara kara düşünen ev hanımları hadi marifetlerimizi konuşturmaya var mısınız? Hazırlayın taze asma yapraklarını hep beraber bulgurlu yaprak sarması yapmaya ne dersiniz? Hadi malzemelere beraber bakalım;

Bulgurlu Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
Bulgurlu Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

Asma yapraklarını sapları kolayca kopacak hale gelene kadar haşlayarak süzün. İç malzemelerini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Dere otunu maydanozu ve domatesi soyarak küçük küçük doğrayın. İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede zeytinyağı ile pembeleştirin ve daha sonra domatesleri ilave edelin. Bulguru, dereotunu, maydanozu, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, karabiber, tuz, toz şekeri, domates salçasını, limon suyun ve 1,5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım. Bu işlemi bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte yapıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp ılıma ya bırakalım.

Asma yapraklarının içerisine hazırladığımız içten koyarak sıkı sıkı saralım. Sarmaları tencereye dizip 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakabiliriz. Sarmaların açılmaması için üzerine ağırlık yapması için bir porselen tabağı kapatabilirsiniz. Orta ateşte 30 dk kadar pişirerek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Bulgurlu yaprak sarmamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }