{ "title": "Düdüklüde Yaprak Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Duduklude-Yaprak-Sarmasi-23.jpg", "date": "21.01.2024 02:18:25", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Sarmada kullanılacak olan pirinci ılık suda bekletirseniz sarmanız daha çabuk pişecektir. Sarmaların yumuşak sevenler düdüklü tencerede pişirmelidir. Eğer daha lezzetli olmasını istiyorsanız doğrama yöntemi ile bol soğan koymalısınız. Sarmaları tencereye dikine doğru dizerseniz hepsi eşit zamanda pişer. Sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirirseniz daha güzel görünecektir. Pişirdiğiniz sarmaları soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın. Böylece parlak görünecektir.