{ "title": "Etli Krep Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/etli-krep-sarma.jpg", "date": "21.01.2024 14:55:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu olan malzemelerden hazırlayın hepsi farklı bir damak tadı sunmaktadır. Çocuklar çoğunlukla krepi içinde reçel, çikolata ya da bal ile daha çok severek tüketmektedir. Ayrıca çayın yanında kolaylıkla hazırlanan farklı lezzetteki krepleri misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Etli krep sarma için gerekli olan malzemeler
Krep için gerekli olan malzemeler
Etli krep sarma nasıl yapılır?

İlk önce sotelik etleri derin tencerede sularını bırakarak pişiriyoruz. Daha sonra suyunu çeken etlerin içerisine mantarları doğrayarak ekliyoruz. İkisini bir miktar kavurduktan sonra soğanı ve biberleri yemeklik olarak doğrayıp ekliyoruz. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domates, tuzu ve baharatları suyunu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Etler tencerede pişerken diğer tarafta krep hamurunu hazırlayalı. Derin bir kâsenin içerisine unu, su, süt ve yumurtayı ekleyerek içinde topak kalmayacak şekilde iyice çırpıyoruz. Elimizde akışkan bir kek kıvamında olması gerekmektedir. Krep tavasına bir miktar sıvı yağ döktükten sonra karışımdan bir kepçe alarak tavanın içine döküp önlü arkalı olacak şekilde pişiriyoruz. Pişen krepleri başka bir tabağa aldıktan ve soğuduktan sonra hazırlanan etli malzemeyi iki kaşık kadar krepin içine koyarak dolma sarar gibi sarıyoruz. Bütün krep hamurlarına aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın kabının içine bir miktar et suyu dökerek krepin üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. 200 derecelik fırında kaşar eriyene kadar kızartıyoruz Afiyet olsun.
" } ] }