{ "title": "Etli Pazı Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/etli-pazi-sarmasi.jpg", "date": "20.01.2024 08:02:49", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Etli pazı sarması, Sarma Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Türkiye'de her yörenin kendine özgü bir sarma çeşidi bulunmaktadır. Örneğin yaprak sarması egede zeytin yağlı yapılırken doğu bölgelerinde daha çok etli yapılmaktadır. İç Anadolu'da kuru sebze dolmaları yapılırken Karadeniz bölgesinde kara lahana ve pazı dolması çeşitleri daha çok yapılmaktadır. Bazı kesimlerde zeytin yalı yapılsa da çoğunlukla etti pazı sarması tüketilmektedir. En lezzetli pazı ilk bahar ve yaz aylarında yetişir. Diğer mevsimlerde çarşı ve pazarlarda bulduğunuz pazılar genelde seralarda ve çeşitli hormon ilaçlı ile yetiştirilmiş pazılardır. Tazecik ve ince yapraklı pazıları toplayıp Etli pazı sarması pişirip yanına da mis gibi bir çorba ve salata nasıl da hoş olurdu öyle değil mi? Sizde etli pazı sarması yapmak istiyor iseniz yazdığım tarife uymanız yeterli olacaktır.