{ "title": "Fırında Pazı Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Firinda-Pazi-Sarmasi-16.jpg", "date": "20.01.2024 16:31:20", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Fırında pazı sarması evde sarma yapmak isteyen ancak bunun için daha değişik lezzetleri de kullanmak isteyenler için ideal tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fırında yapılmış olması bu pazı sarmalarını daha lezzetli ve değişik bir hale getirmekle birlikte çok sulu bir pazı sarması yerine daha kıvamlı bir pazı sarması da hazırlayabilirsiniz. Bu bakımdan daha önce hiç denemediyseniz bu tarifi denemenizin sizin için çok doğru bir karar olduğunu görebilirsiniz.

Fırında Pazı Sarması Malzemeleri
Fırında Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak pazı sarmamız için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. İç harcımız için havucumuzu ve soğanımızı soyduktan sonra rendeleyerek sıvı yağ ya da zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırıyoruz ve içerisine 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar iç harcımızı pişiriyoruz. Ocaktan tenceremizi aldıktan sonra ise iyice kıydığımız maydanozu da ekliyoruz. Dilerseniz taze dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz. İç harcımız hazırlandıktan sonra pazı yapraklarını hazırlayıp iç harcımızla doldurma işine geçiyoruz.

Fırında pazı sarması için pazı yapraklarımızı kaynar suyun içine batırıp çıkararak soğuk suya atıyoruz. Böyle şokladığımız yaprakların suyu süzüldükten sonra ise kalın yapraklarını kesiyoruz. Daha sonra pazı yapraklarımızın ikisini üst üste koyup dikdörtgen şekli almasını sağlıyoruz. Yaprakların üzerine de önce hazırladığımız iç harcımızdan sonra da rendelenmiş kaşardan ekleyerek rulo şeklinde sarıyoruz. Alümünyum folyoyla sardığımız ruloları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm malzemelere bu işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pazı sarmalarımızı pişiriyoruz. Pişen sarmaları biraz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

" } ] }