{ "title": "Fırında Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Firinda-Tavuk-Sarma-95.JPG", "date": "19.01.2024 18:32:36", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Fırında Tavuk Sarma, hazırlanışı oldukça basit olamsına rağmen şahane bir lezzete sahip olan fırında tavuk sarma yemeği doyumsuz lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görüntüsü ile de sizleri etkisi altına alabilecek ve bağımlılık yapacak bir yemek çeşididir. Harika sunumu bir yana iştah açıcı görselliği sayesinde sofralarınızı bir ziyafet sofrasına dönüştürebilirsiniz.

Fırında Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Garnitürü için
Fırında Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk sarma hazırlığımıza öncelikle havuç ve kabakların kabuklarını soyarak başlayalım. Daha sonra kırmızı köz biberlerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra sebzeleri jülyen şeklinde ince ince doğrayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyerek yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine öncelikle doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Soğanların üzerine sırasıyla havucu ekleyerek iyice kavurduktan sonra kabak ve kırmızı köz biberleri ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edelim. Sebzeleri ocaktan almadan hemen önce üzerine bahatları ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.

Ardından tavuk göğüs etlerini ince fileto haline getirerek streç filim yardımıyla sardıktan sonra et döveceğiyle iyice döverek inceltelim. Ardından incelen göğüs etlerinin üzerlerine karabiber ve tuz serpelim. Daha sonra etleri tekrar streç filmin üstüne düzgünce yayarak bir kenarına sebzeli harçtan yerleştirerek streç yardımıyla tavuk sarmayı sararak rulo şeklinde katladıktan sonra streç filmi alarak yağlanmış fırın kabına döşeyelim. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde sararak hazırladıktan sonra tepsiye dizerek hazır hale getirelim. Ardından fırınımıza 200 derecede önceden ısıtarak fırına tavuk sarmaları verelim. Tavuk sarmanın sosu için, öncelikle kabuklarını soyduğumuz domatesleri minik minik doğrayarak sıvı yağ eklenmiş sos tavamıza alarak iyice pişirelim. Pişen domateslerin üzerine domates ve biber salçalarını ilave ederek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan sosun üzerine ince kıyılmış fesleğen, karabiber ve tuz ekleyerek birkaç dakika daha sosumuzu pişirerek ocaktan alalım.

Tavuk sarmamızın garnitürü için iri doğranmış mantar, patates ve bezelyenin üzerine bir miktar sıvı yağ, baharatlar ve tuz ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra fırın kabına alarak sebzeler yumuşayıncaya kadar fırınlayalım. Pişen tavuk sarmaları servis tabağına alarak üzerine domates sosunu döktükten sonra tabağın kenarına fırınlanan sebzeleri yerleştirelim. Tavuk sarmamız artık servise hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }