{ "title": "Fıstıklı Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/fistikli-sarma.jpg", "date": "22.01.2024 01:45:07", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Fıstıklı Sarma, tatlılar içinde herkes tarafından özellikle en çok tercih edilen çeşit şerbetli olanlarıdır. Genellikle bayramlarda, özel günlerde, nişanlarda, düğünlerde, misafirliğe gidildiğinde sıklıkla şerbetli tatlı götürülmektedir. Sarma tatlılarını farklı malzemeler kullanarak yapılabilir. İsterseniz baklava hamurunu hazır alabilir ya da aça biliyorsanız kendiniz açarak yapabilirsiniz. Fıstık sarma tatlısına ayrı bir lezzet vermektedir. Çocuklar ve yetişkinler fıstıklı sarmayı beğenerek tüketmektedir.

Fıstıklı sarma için gerekli olan malzemeler
Fıstıklı sarmanın şerbeti için gerekli olan malzemeler
Fıstıklı sarma nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını bir tencerenin içerisinde çok fazla yakmadan eritiyoruz. Tereyağı ılındıktan sonra baklava yufkalarını açarak fırça yardımı ile üzerine sürüyoruz. Daha sonra yufkanın üzerine çekilen Antep fıstığını döküyoruz ve oklava yardımı ile sarıyoruz. Baklava yufkasının her iki kenarı ortaya doğru bükülerek yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra üzerine fırça ile tereyağını sürelim. Önceden ısıtılan 150 derecedeki fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Pişen fıstıklı sarmayı ılınması için fırından çıkarıyoruz. Diğer tarafta şerbet için, suyu ve şekeri tencereye koyarak kaynatıyoruz. Şerbetin kıvamını almasına yakın limonu ekliyoruz. Şerbeti ılınması için kenara kaldırıyoruz. Hem tatlı hem de şerbet ılımaya yakın olduğu için tatlının üzerine döküyoruz. Fıstıklı sarmamız servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }