{ "title": "Kakaolu Sarma Tatlısı", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Kakaolu-Sarma-Tatlisi-81.jpg", "date": "19.01.2024 19:55:40", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Kakaolu sarma tatlısı, özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı türü olduğundan dolayı her kadının tarifleri içerisinde bu tarifin olması gerekir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra misafirleriniz için pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetlerden birisi olmasından dolayı mutlaka denemeniz gereken bu tatlıyı evde yaklaşık 30 dakika içinde hazırlamanız mümkündür. Kekinin de çok hızlı bir şekilde hazırlanıp soğuduktan sonra servise hazır bir hale getirilmesinin mümkün olduğunu görebildiğimiz bu tarifi mutlaka evde uygulamalısınız.

Kakaolu Sarma Tatlısı Malzemeleri
Kakaolu Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlımızın zemini için 1 litre sütü tenceremize alıp ocağa koyuyoruz. İçine şekerimizi ekleyip biraz erimesini sağladıktan sonra kakaoyu da karıştırarak ekliyoruz. Daha sonra un, pirinç unu ve vanilya gibi toz malzemelerimizi de tencereye alıyoruz. Ancak bu malzemeleri tencereye alırken tencerenin altının kısık olmasına ve sürekli karıştırmaya da özen gösteriyoruz. Aksi takdirde topaklanma sorunu yaşayabilirsiniz.

Kakaolu sarma tatlısı için malzemelerimiz iyice koyulaştıktan sonra yağlı kâğıt yerleştirmiş olduğumuz kare şeklindeki fırın kabına malzememizi döküyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Eğer malzeme hızlı bir şekilde soğusun istiyorsanız buzdolabının altı kısmında 15 dakika kadar bekletmeniz de yeterli olacaktır. Bu malzeme soğurken biz de krem şantimizi hazırlıyoruz. Bunun için toz krem şanti ile 1 bardak sütü çırpıcı yardımı ile çok hızlı bir şekilde koyulaşana dek çırpıyoruz.

Tüm malzemelerimiz hazır olduktan sonra dolaptaki malzememizi alıyoruz ve iyice katı bir hale geldiğinden emin oluyoruz. Daha sonra üzerine dövülmüş toz Antep fıstığı serpiştiriyoruz. Dilerseniz ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra hazırladığımız krem şantiyi de fırın kabının içine yayıp yağlı kâğıdı da kullanarak rulo şeklinde sarıyoruz. Tercihen dört parmak kalınlığında dilimler kesip üzerine isteğe göre Antep fıstığı da serpiştirerek servis ediyoruz.
" } ] }