{ "title": "Kara Lahana Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/karalahana-sarmasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:20:05", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kara Lahana Sarması: Kara lahana yaprağının içine bulgur veya pirinç konulması ile yapılan bir ev yemeğidir. Lahana sarması daha çok tercih edildiği için pek yapılmaz. Ama kadınlar arası günde veya ev yemekleri yapan yerlerde tercih edilir.

Kara Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeleri
Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Kara lahanaları derin bir tencerede 2-3 dakika kadar kaynatılır. Sonra süzgeç yardımıyla süzülür ve lahananın damarları kısımları kesilerek alınır. Derin bir kaba soğanlar ve maydanozlar ince ince doğranır. Üzerine kıymayı, baharatları, mısır unu, limonu, bulguru, salçayı katarak güzelce yoğrulur.

Hazır hale gelen hamur, doğranan lahanalara sık bir şekilde sarılır.

Geniş bir tencerenin içine birkaç tane lahanalar serilir ve sarılan lahanalar sırasıyla dizilir. Yemeğin seviyesinde su konulur. 30 dakika kısık ateş de pişirilir. İsteğe göre yoğurtla servis edilir.
" } ] }