{ "title": "Kıymalı Yaprak Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/kiymali-yaprak-sarmasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:25:50", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kıymalı yaprak sarması, Sarma çok sevilerek tüketilen yemeklerin başında gelir. Kadınlar arası gün, aile yemeklerinde, okul kermeslerinde gibi zamanlarda çok tercih edilen bir yemek türüdür. İsteğe göre kıymalı ve zeytinyağlı tüketilir.

Kıymalı Yaprak Sarması Malzemeleri
Kıymalı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Taze üzüm yapraklarını kaynattığımız sıcak suda 4-5 dakika bekletiyoruz. Renkleri değişen üzüm yapraklarını süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Islattığımız pirinçleri de süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Daha sonra harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Derin bir kaba pirinçleri koyup soğanları ince bir şekilde doğruyoruz. Sarımsakları da ince bir şekilde doğruyoruz. Maydanozları doğradıktan sonra baharatları atıyoruz. Daha sonra yağını ve salçasını ilave ediyoruz. Harcımızın içine bir tane limon sıktıktan sonra tuzumuzu ve kıymayı ekleyip harcımızı karıştırmaya başlıyoruz. Belli bir kıvam aldıktan sonra süzdüğümüz yapraklarımızı sarmaya başlıyoruz. Yaprağımızı sararken dağılmamasına dikkat ediyoruz. O yüzden içini yaprağın şekline göre koyup sık bir şekilde sarıyoruz. Bitirdikten sonra koyduğumuz tencerenin içine porselen bir tabağı ters çevirip yerleştiriyoruz ki yaprak sarmamız açılmasın. Kaynadıktan sonra kısık ateş de pişiriyoruz. Daha sonra da yoğurtla beraber servis ediyoruz.
" } ] }