{ "title": "Krepli Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/krepli-tavuk-sarma.jpg", "date": "21.01.2024 09:22:41", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepin tavuk ile uyumu harika. Misafirlerimize ana yemek olarak da çıkartabiliriz. Akşam ailemizle, yanına bir mercimek çorbası eşliğinde yenebilen lezzet harikasıdır.

Bizler alışılmışın dışında, daha yeni lezzetlere ve görseller aramaktayız. Bu tarif tamda sizlere göre. Yapımı eğlenceli, lezzeti harika ve görünümü çok şık bir tarif. Krepli tavuk sarma, gayet doyurucu bir lezzettir. Tadını bir aldığınızdan sürekli yapmaktan zevk alacaksınız. Hem tavuğun hem de krepin besin değeri oldukça yüksektir. Şimdi sizlere benim bu yıl sık sık aileme ve konuklarıma yapmış olduğum, krepli tavuk sarması tarifini paylaşmak isterim.

Krepli tavuk sarma için gerekli malzemeler

Krep için
Tavuk sote için
Krepli Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk etini yıkayıp doğramayla başlıyoruz. Yıkanan tavuk göğüslerini küp küp, orta büyüklükte doğruyoruz. Uygun bir tavamıza tavuk etlerini döküyoruz. Tavamızın altını kısarak kendi halinde pişmeye bırakalım. Tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar içerisine bir şey katmıyoruz. Soğanlarımızı küçük ve ince şekiller halinde doğrayalım. Bu sırada tavuk etimiz suyunu çekmiş olacaktır. Tavamıza sıvıyağını dökelim ve ardından soğanı ekleyelim. Yeşil sivri biberlerimizi yıkayıp ince ince doğrayalım ve soğan ile tavuk karışımına ekleyelim. Tuzunu da atalım ve ağzını kapatarak biraz kavuralım. Ocaktan indirmeden önce de kırmızıbiberini ekleyelim ve krep sarma için tavuğumuz hazır.

Krep yapmak için derin bir kaba ihtiyacımız var. Uygun kabı ayarladıktan sonra içerisine yumurtamızı kıralım ve karıştıralım. Hemen arkasından süt ile yağımızı da ekleyerek çırpalım. Krep için bu karışımın köpürmesine gerek yoktur. Un ile tuzumuzu da ekliyoruz. Akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekecektir. Krep için ocağımıza krep tavamızı koyalım. Altını orta ateşe ayarlayalım ve bir büyük kaşık yardımı ile krepi tavaya dökelim. Sağ sol yaparak krepin tüm tavaya yayılmasını sağlayalım. Bu işlemi krep hamuru bitene kadar devam ettirelim. İşlemimiz bittiği zaman, bir krepi alıyoruz ve ortasına yaptığımız tavuk harcımızı yerleştiriyoruz. Krepin iki kenarlarını içe gelecek şekilde büküyoruz ve sarmaya başlıyoruz. Aynı yaprak sarar gibi. Sarma işlemimiz bitince, fırın tepsisine yaptıklarımızı birbirine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirelim. Pişen krepli tavuk sarmamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }