{ "title": "Mantarlı Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/mantarli-tavuk-sarma(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:35:17", "author": "okşan yalçın", "article": [ { "article": "Mantarlı Tavuk Sarma; Özel günlerde özel, sunumu güzel ve kolay bir yemek tarifi için hazır mısınız? Akşam için güzel bir ziyafet çekmek için gelin tarife beraber bakalım;

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
Pilavı için
Mantarlı Tavuk Sarma Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz karabiber
Mantarlı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Zeytinyağına soğanları sarımsakları ve mantarları yıkayarak doğrayalım ve sote etmek için tavaya alalım. Yeşil biber ve kırmızı biberleri tuz, karabiberi de ekleyelim ve son olarak doğranmış fesleğenleri ekleyelim ve kısık ateşte sote edelim. Soteleme işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatalım. Daha sonra tavuk göğüslerini yassı bir şekilde olacak şekilde ortadan parçalara ayırıyoruz. Yassı şekilde kestiğimiz tavukların bir köşesine sote edilen harçtan koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız tavukları sıralı olarak borcama dizelim ve üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirmeye bırakalım. Pilav için tereyağını eritelim soğanı pembeleştirip, kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp-küp doğrayalım bulguru, tuzu ekleyerek biraz kavuralım ve üzerine su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım.

Sosu için; tereyağını ve unu kavuruyoruz unun kokusu çıkana kadar soğuk sütle kıvamını açıyoruz. İşlem sırasında tel fırçayla çırparak topaklanmasını engelleyebiliriz. Tuz ve karabiber ekleyerek kıvama gelene kadar kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra altını kapatalım. Daha sonra servis tabağına pilavı koyalım fırından çıkan tavukları yanına koyalım ve sosu üzerine gezdirerek servis edelim. Mantarlı Tavuk Sarmamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }