{ "title": "Muzlu Sarma Tarifi", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/muzlu-sarma-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 03:43:23", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Muzlu sarma tarifi, en çok severek tüketilen gıdalardan bir tanesi de muzdur. Hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilerek yenmektedir. Ayrıca muz ile yapılan her sütlü tatlı çok daha lezzetli olmaktadır. Haftada en az bir defa yetişkinlerin ve çocukların muz tüketmeleri sağlık açısından çok faydalıdır. Özellikle her mevsim muz kolaylıkla bulabiliriz. Süt ve muz ile yapılan yoğurt, muhallebi, kek, çikolata, pasta v. B. Pek çok ürün daha fazla tüketilmektedir.

Muzlu sarma tarifi için gerekli olan malzemeler
Muzlu sarma nasıl yapılır?

İlk önce bisküviyi, kakaoyu ve tarçını kabın içerisine koyarak rondodan geçirelim ve un halini almasını sağlayalım. Büyük bir fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serelim. Fırın tepsisindeki yağlı kâğıdın üzerine un haline getirdiğimiz harcı dökerek yayalım. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayalım, derin bir tencerenin içerisine toz şekeri, sütü, unu ekleyerek karıştıralım ve orta dereceli ateşin üzerinde karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocağın üzerinden alalım ve içine margarin ile vanilyayı ilave ederek 10 dakika kadar çırpma teli ile çırpalım. Hazırladığınız muhallebiyi fırın tepsisindeki bisküvinin üzerine dökerek yayalım. Hazırlanan muzlu rulo oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak bir gece dinlendirelim. Ertesi gün buzdolabından tepsiyi alarak dört eşit parçaya ve enlemesine de keserek sekiz parça elde edelim. Bu arada muzları soyarak ortadan ikiye keselim boylamasına da ortadan ikiye bölelim. Kestiğiniz her parçanın içine muz parçalarını koyarak spatula yardımı ile rulo şeklinde saralım.

Afiyet olsun.
" } ] }