{ "title": "Paşa Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Pasa-Sarmasi-71.jpg", "date": "19.01.2024 08:12:39", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Paşa Sarması, Paşa sarmasını en çok Paşalar sever veya Paşalara layık bir lezzet olsa gerek. Vazgeçilmez bir tatlı diyebilirim ister günlerinizde ister akşam oturmalarınız da bütün misafirlerinizin çok severek yiyeceği hatta sizden tarifini isteyecekleri bir lezzet desem daha doğru olur. Sütlü bir tatlı olduğundan dolayı midenize de rahatsızlık vermeyecek ve çocuklarınız daha o tatlıdan yok mu? Diyecekler, şimdi size Paşa sarmasının nasıl yapıldığını kısaca anlatmak istiyorum.

Paşa Sarması İçin Gereken malzemeleri
Paşa Sarması Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unumuzu eleyerek pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderla karıştıralım, mikserde kullanabilirsiniz. Karıştırdığımız malzememizi orta ateşteki ocağımıza alalım kaynayana kadar sürekli çırpıcı ile karıştıralım. Sürekli karıştırmayı İhmal etmeyin aksi takdirde hemen tencerenin altına gelen kısım top top olacak ve kıvamı kaybedeceksiniz. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve içine vanilya, damla sakızını ekleriz margarinin ve damla sakızının tamamı eridikten sonra kıvamın pürüzsüz olması için yeniden mikser veya karıştırıcıdan geçiriyoruz. Üzerini kapatın ki yüz tutmasın. Daha sonra büyük borcamın altını Hindistan ceviziyle kaplıyoruz ocaktan aldığımız muhallebimizi borcama her yere eşit gelecek şekilde döküyoruz ve soğuması için serin bir yere bırakıyoruz. Muhallebimiz soğuyana kadar biz krem şantimizi hazırlayıp dolapta biraz kıvam aldıktan sonra soğuyan muhallebimizin üzerine şantimizi bir spatula yardımıyla her yerini kaplıyoruz. Biraz buzdolabında bekletmemiz iyi olacaktır Çünkü rulo haline getiremeyebiliriz. Buzdolabından çıkardığımız borcamdaki tatlımızın üzerine cevizleri saçıp rulo şeklinde sarıyoruz. İsterseniz ceviz yerine muz, kivi, fındık veya istediğiniz bir malzeme ekleyip sarabilirsiniz.
" } ] }