{ "title": "Patatesli Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/patatesli-tavuk-sarma.jpg", "date": "20.01.2024 06:19:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Patatesli tavuk sarma, patates ve tavuk yemeklerde en çok kullanılan besin ögelerinden biridir. Özellikle tavuk ve patates en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır. İster yemek olarak isterse kızartma olarak büyük küçük herkesin beğenerek yediği besin maddeleridir. Genellikle bu tarz yemekler fırında pişirildiği ve soslar eklenerek hazırlandığı zaman çok değişikler tatlar yakalayabilirsiniz. Hem pişirme yönünden hem de besleyici gıda olan patates ve tavuk eklenen farklı malzemeler ile muhteşem bir yemek sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz.

Patatesli tavuk sarma için gerekli olan malzemeler
Patatesli tavuk sarmayı panelemek için
Patatesli tavuk sarma nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk bifteklerinin kalınlığını inceltmek için biraz daha döverek hazırlayalım. Tavukları yeterli derecede inceltme işleminden sonra yıkayarak bir süzgecin içine alalım. Sularını süzmüş olan tavuk etlerini karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve keki ile harmanlayarak dinlenmesi için bir kenara kaldıralım. Daha sonra ayrı bir kabın içerisine patatesleri rendeleyin, üzerine de rendelenen kaşar peyniri ile oldukça ince doğranmış olan yeşil ve kırmızı biberi, fesleğeni, karabiberi ve yeterli m.

Miktarda tuz eklenerek iyice karıştıralım. Farklı tabakların içerisine galeta ununu, unu ve çırpılmış yumurta sarısını koyalım. Dilimlediğiniz tavuk bifteklerinin içine hazırladığınız patates harcından koyarak dolma gibi saralım. Tavuk sarmaları öncelikle unu sonra yumurta sarısına ve en son galeta ununa batırarak yağlanan fırın tepsisine dizelim. Önceden 210 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 30 ile 35 dakika arasında pişirelim. Patatesli tavuk sarma servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }