{ "title": "Patlıcan Sarma Tarifi", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/patlican-sarma-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:51:06", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Patlıcan sarma tarifi, mevsiminde en fazla tüketilmesi gereken sebzelerden birisidir. Genellikle patlıcan asitli olduğu için tüketen kişinin midesinde biraz yanma yapabilir. Ancak küçük püf noktalar sayesinde bu etken ortadan kaldırılarak çok lezzetli patlıcan sarma ve yemeğini yapabilirsiniz. Çocuklar patlıcanın tadından pek hoşlanmazlar, ancak içine kıyma ile köfte hazırlayarak yapacağınız patlıcan sarmayı bayılarak yiyeceklerdir. Ayrıca önemli günlerde misafirlerinize de ikram edebileceğiniz mükemmel bir yemektir.

Patlıcan sarma tarifi için gerekli olan malzemeler
Patlıcan sarma nasıl yapılır?

Öncelikle köfteyi hazırlamak için, kıymayı derin bir kabın içerisine alalım. Daha sonra üzerine soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyarak ekleyelim, karabiberi, tuzunu ve kimyonu da ekleyerek kıvamı gelene kadar köfteyi yoğurarak hazırlayalım. Köfteyi yoğurduktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan köfte harcından bir miktar alarak hazırladığınız köfteleri tavanın içine sıvı yağ ekleyerek hafifçe kızartalım. Çok fazla kızartmamak için özen gösterin, daha sonra kızartılan köfteleri peçetenin üzerine alalım fazla yapını süzmesi için. Köfteler hazırlandıktan sonra patlıcanlar alacalı olacak şekilde soyalım. Çok ince değil orta kalınlıkta dilimleyin. Patlıcanları da sıvı yağın içerisinde kızarttıktan sonra fazla yağını alması için peçetenin üzerine koyalım. Patlıcanlar yağını süzerek hafif soğuduktan sonra arasına kızarttığınız köfteleri koyarak saralım. Patlıcanların açılmasını engellemek için kürdan batıralım, kürdanın üzerine de dilimlediğiniz domates ve biberi batıralım. Hazırladığınız patlıcan sarmalarını fırın tepsisine dizelim. Sulandırılan salçayı patlıcanların üzerinden gezdirelim. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra yemeğimizi pişmesi için koyalım. Fırının pişirme süreleri değiştiği için yaklaşık yarım saat ya da kırk beş dakika pişirelim. Pişirdiğiniz Patlıcan sarması servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }