{ "title": "Peynirli Sarma Börek", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Peynirli-Sarma-Borek-69.jpg", "date": "20.01.2024 08:42:15", "author": "Beyza Nur Yakar", "article": [ { "article": "
Peynirli Sarma Böreği, Türk mutfağında yemek kültürünün ne kadar eski çağlara dayandığını şüphesiz ki herkes tarafından bilinir. Bizim mutfağımızın yemekleri tüm dünya mutfaklar tarafında kıskanılacak kadar güzel ve özeldir. Tüm dünya tarafından bilinen bir mutfağa sahibiz elbette. Mutfağımızda ana yemek, ara sıcak, çorba, salata, meze, börek, pasta çeşitleri sayamayacağımız kadar çoktur. Ülkemizde her yörede o yöreye ait börek yemek, börek çeşitleri yapılabilir. Ben de sizlere bugün herkesin severek yiyeceği peynirli sarma böreği tarifi vereceğim. Eminim ki bu tarifi çok beğenip sürekli yapmak isteyeceksiniz. Evinize gelen her misafire ana yemeklerin yanında aperatif olarak ikram edebileceğiniz bir tariftir. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Peynirli Sarma Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İç harcı için
Üzeri için
Peynirli Sarma Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iki yufkayı üst üste koyuyoruz. Üzerine fırçayla bol süt karışımından sürüyoruz. Arasına süt karışımından sürmeye gerek yok ve yufkaları 8 eşit parçaya pizza dilimi şeklinde üçgen biçimde kesiyoruz. Peynirli harcımızı her dilimin enli tarafına kaşıkla harcın yarısını paylaştırıyoruz ve sarma sarar gibi yuvarlıyoruz. Tepsimize yağlı kâğıdı serip böreklerimizi tepsiye diziyoruz. Harcın kalan kısmını da diğer iki böreğimizin aynı şekilde yapıp içine koyuyoruz ve sarıyoruz. Üzerine süt ve yumurta sarısından olan karışımdan sürüyoruz. Üstüne de susamı serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }