{ "title": "Pirinçli Yaprak Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Pirincli-Yaprak-Sarmasi-58.jpg", "date": "21.01.2024 04:45:50", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmetli ve sabır isteyen bir sarma olsa da sofraya konulduğunda küçük büyük herkesin yüzündeki o mutluluğa değer. Hemen hemen her annenin çocuklarına özel bir pirinçli yaprak sarma tarifi vardır. Bazı yörelerde yaprak sarması bulgurla yapılsa da genel olarak tercih edilen şekli zeytinyağlı ve pirinçli olanıdır. Pirinçli yaprak sarması sofraların baş tacı ve ana yemeği de olsa bazen de misafirlere çayın yanında ikram edilen harika bir yemektir. Yaprak özellikle asma yaprağı mevsiminde alınıp taze olarak yapıldığı gibi kışlık olarak da hemen herkesin farklı bir yöntemle yapıp hazırlama şekli vardır. Örneğin bazıları kış için mevsiminde alıp salamura şeklinde saklar. Bazıları ise şoklayarak buzluğa koyar. Kısacası bizim Türk mutfağında pirinçli yaprak sarmasının yerini hiçbir şey tutamaz. Pirinçli yaprak sarması ister zeytinyağlı olsun isterse kıymalı hepsi birbirinden sağlıklı ve lezzetli bir yemektir.