{ "title": "Sarma Dolma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/sarma-dolma(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:07:20", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sarma dolma, dolma çok geniş bir yelpazeye sahip bir yemek türüdür. Biber, patlıcan, kabak, patates, üzüm yaprağı, lahana dolması yapılır. Sarma dolmalar ise lahana ve üzüm yaprağı ile yapılandır. Kıymalı, zeytin yağlı, sade bulgur ve pirinçli yapılabilir. Damak tadınıza ve ekonomik durumunuza göre içeriği değiştirebilirsiniz ya da çok az bir kıyma ilavesi ile de lezzetlendirerek yapabilirsiniz. Kıyma oranı biraz artınca daha da lezzetli olacağı kaçınılmazdır. Yapım aşamaları biraz uğraş ister fakat uğraşmanıza değecek lezzetler elde edeceksiniz. Akşam yemeklerinde, öğle yemeklerin de beş çaylarında, bayanlar arası yapılan günlerde oldukça sık tercih edilir. Şimdi kıymalı harç ile hep üzüm yaprağı hem de lahana sarması tarifi verelim.