{ "title": "Sarma Pişirme", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Sarma-Pisirme-41.jpg", "date": "21.01.2024 21:34:50", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytinyağlı yapılabilir. İç malzeme hazırlandıktan sonra eğer yaprak sarması ise biber dolmasıyla birlikte de pişirilebilir. Fakat lahana sarması diğer tür dolmayla karıştırılmaz çünkü, lahananın kokusunun tüm tencereye sinmesi istenmez. Sarma iç malzemesi tercihe göre önceden pişirilerek sarılabileceği gibi çiğden de sarılabilir. Genellikle yaprak sarılmadan önce kaynar sudan geçirilerek ya da 5-10 dakika bekletilerek tuzunun gitmesi ve yaprağın yumuşaması sağlanmış olacaktır. Lahana ise önceden kaynar suya atılıp 5 dakika pişirilerek soğuk suya tutularak sarma kıvamına getirilir.

Sarma Pişirme Önerileri
" } ] }