{ "title": "Sarma Tatlısı", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/sarma-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 05:05:47", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Sarma Tatlısı, çok az zahmetle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, saray mutfağından sultanlara layık çok lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Usta ellerden çıkmış, pastane tatlılarını aratmayacak görünümde ve lezzette olan bu muhteşem tatlıyı mutlaka denemenizi öneririz. Kolay gelsin.

Sarma Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sarma tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte bir tencerenin içerisinde su ve şekeri karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra ocağın üzerine alarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp en az yarım saat kıvam alması için kaynatıyoruz. İnmesine 15 dakika kala limon suyunu ilave ediyoruz. Şerbet yarım saat kaynadıktan sonra istenilen kıvama gelecektir.

Tereyağını yağ tavasına atıp eritiyoruz. Hatta biraz kızartıyoruz. Daha sonra hamuru delmemesi için biraz soğumasını bekliyoruz. Baklava yufkasından bir yaprak alıp, her tarafını tereyağı sürüyoruz. Üzerine bol miktarda fıstık serpiştirip çok ince bir oklava ile fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Ardından hamuru iki tarafından tutarak tepsinin boyunda büzüyoruz. Fırın tepsisine yağlayıp kenarına yerleştiriyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi tamamen dolduruyoruz.

150 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.

Baklava el yakmayacak kadar soğuduktan sonra yine soğumaya yakın ılık şerbetini döküyoruz. Üzerine daha geniş bir tepsi örterek şerbetini tamamen çekmesini bekliyoruz. 3-4 saat sonra tatlı şerbeti çekmiş istenilen kıvama gelmiş olacaktır. Hazır olan tatlınızı üç parmak kalınlığında dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }