{ "title": "Sebzeli Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/sebzeli-tavuk-sarma.jpg", "date": "19.01.2024 15:15:08", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Sebzeli tavuk sarma, tavuk sevenler için lezzetli bir yemektir. Lezzeti kadar yapımı da çok kolay. Kalori değeri oldukça düşük besin değeri yüksek bir beyaz et yemeğidir. Diyetisyenlerin listesinde birinci sıra da yer almaktadır.

Sebzeli Tavuk Sarma Malzemeleri
Sosu için
İçi için
Sebzeli Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Sebzeli tavuk sarmasının yapılışına ilk olarak sosunu yapmadan başlayalım. Küçük ve derin bir kabın içine sos malzemelerini koyup bir kaşık ve çatal yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Sosu hazırladıktan sonra sarmalık ince doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip sosu tavuk göğsüne iyice yediriyoruz. Soslanmış olan tavuk göğsünün üzerine streç ile kapatıp en az 2-3 saat marina ediyoruz. Sıra geldi sebzeli tavuk sarmasının iç harcın hazırlamaya daha önce yıkanmış olan sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz. Marina olan tavuk göğsünde bir tane alıp geniş bir tabağa alın ve doğramış olduğunuz sebzelerden birer tane ve dilimlenmiş kaşar peynirinde de ekleyip tavukları rulo olacak şekilde sarmaya başlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Tüm malzemeler bitene kadar sarma işlemine devam ediyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra kalan sosları sarmaların üzerine gezdiriyoruz ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su gezdirip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pilav eşliğinde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }