{ "title": "Tavuk Fileto Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Tavuk-Fileto-Sarma-96.jpg", "date": "20.01.2024 02:04:21", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Tavuk fileto sarma özellikle sebze yemeklerinden hoşlanmayan kişiler için hazırlanabilecek bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde hem tavuk eti hem de çeşitli sebzeler bulunan bu yemek aileniz için hazırladığınız besleyici sofralar kadar misafirleriniz için hazırladığınız sofralar için de doğru bir tercih olarak karşınıza çıkan bu yemek oldukça lezzetlidir. Üstelik çok da rahat bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı çok fazla yemek yapmayan bir kişinin bile rahatlıkla bu yemeği hazırlayabileceğini görebilirsiniz.

Tavuk Fileto Sarma malzemeleri
Terbiyesi için
İç Harcı için
Sosu için
Tavuk Fileto Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk filetolarımızı hazırlıyoruz. Bunun için tüm tavuk filetolarımızı tek tek bir streç filme sarıyoruz ve et dövme demiri kullanarak çok fazla ince olmayacak şekilde dövüyoruz. Yayvan bir kâse içerisine et terbiyesi için hazırladığımız malzemeleri alıp iyice karıştırıyoruz ve homojen bir karışım elde ettikten sonra da dövdüğümüz tavuk filetoları terbiye karışımının içine batırarak 1 saat boyunca bu karışımda bekleterek iyice terbiyelenmesini sağlıyoruz.

Tavuklarımız terbiyelendikten sonra iç malzememizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de geniş bir tavanın içine önce yağımızı sonra küçük doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz. Daha sonra sırasıyla doğranmış mantar, biber ve domatesimizi ekleyip sebzelerimizi soteliyoruz. Sonra da karabiber ve tuzu ekleyerek iç harcımızı baharatlandırıp tatlandırıyoruz.

Tavuk fileto sarma için iç harcımızı tavuk filetolarımıza ekleme işlemine geçiyoruz. Bunun için de geniş bir servis tabağına önce 1 adet dövülmüş ve terbiye edilmiş tavuk filetoyu alıyoruz. Bir kenarına uzun bir çizgi halinde iç harcımızdan koyuyoruz ve rulo şeklinde sararak fırın tepsimize ya da borcama yerleştiriyoruz. Tüm tavuk filetolara aynı işlem uygulandıktan sonra sos için ayırdığımız malzemeleri karıştırarak tavukların üzerine her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavukların üzeri kızarana dek pişirip sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }