{ "title": "Tavuk Göğsü Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Tavuk-Gogsu-Sarma-75.jpg", "date": "20.01.2024 01:09:52", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Tavuk Göğsü Sarma; yaparken soya sosu yemeğin lezzeti için çok önemli bir malzemedir. Tavuk göğsü sarma, yaparken soya sosu elimizde yoksa kullanmayabiliriz. Tavuk göğsü sarmada, soya sosu kullanıldığı zaman daha da bir ayrı lezzeti olmaktadır. Tavuk göğsü sarma, yaparken soya sosu kullanılıyorsa kesinlikle yemeğe tuz eklemiyoruz. Çünkü yeterince soya sosunda tuz bulunmaktadır. Tavuk göğsü sarma, tavuğun içerisinde kalsiyum, fosfor, B6 vitamini, selenyum, A vitamini, magnezyum, demir, çinko, niasin ve protein vardır. Tavuk göğsü sarma ve diğer tavuk yemekleri ile tavuğun pek çok faydasından vücudumuz yararlanabilir. Tavuk göğsü sarma, tavuk tiroit hormonu düzenler, cilt kırışıkları engeller, saçları parlaklaştırır, Alzheimer riskini düşürür, büyüme ve gelişme için çok önemlidir, hücre yenilenmesini sağlar, uyku düzenini sağlar, kansere karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir, sinirleri yatıştırır, kan şekerini düzenler soğuk algınlığına ne iyi gelir. Yağ bakımından fakirdir.

Tavuk Göğsü Sarma Malzemeleri
Tavuk Göğsü Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü yıkıyoruz, ince dilimliyoruz ve beklemeye alıyoruz. Daha sonra sosunu hazırlıyoruz. Tavuk göğsünün sosu için, bir adet kuru soğan ve iki diş sarımsağı rendeliyoruz. Sos için, rendelenmiş olduğumuz kuru soğan, iki diş sarımsak, üç yemek kaşığı soya sosunu, bir tatlı kaşığı kekik ve bir çay kaşığı pul biberi fırın kabına alıyoruz. Bu malzemelerin iyice karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra yıkayıp, dilimlediğimiz tavuk göğsünü bu sosa iyice buluyoruz. Sosa buladığımız tavuk göğsünün üzerini streç film ile kapatıyoruz. İki, üç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tavuğun soslu bekleme süresi ne kadar uzun olursa lezzeti de o derece güzel olacaktır. Başka bir kap içerisinde patlıcan, havuç, kırmızı biber, yeşil biberi ince ince doğruyoruz. Üzerine dilimlenmiş olan kaşar peyniri serpip karıştırıyoruz. Sos içerisinde beklettiğimizde marine olan tavuk etiminizin bir tanesini alıp, hazırlamış olduğumuz sebzeleri içerisine koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız bütün tavuk dilimlerini sosun olduğu fırın kabının içerisine yerleştiriyoruz. Bütün tavuk dilimlerini sardıktan sonra üzerine bir kahve fincanı su ekleyip kızarana kadar fırınlıyoruz. Tavuk göğsü sarmamızı, kurumaması için çok uzun süre fırında tutmuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }