{ "title": "Tavuk Sarma", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/tavuk-sarma(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:01:16", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuk sarma, sarmaların içerisinde en fazla tavuk ile hazırlanan çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemektir. Özellikle mutfakta vazgeçilmeyen ve en fazla tüketilen beyaz et olan tavuk haftada en az iki ya da üç defa tüketilmektedir. Öyle ki ister kızartma, fırınlama olsun, isterseniz de haşlayın, ancak haşlanan tavuk suyuna yapılan çorbalar çok daha lezzetli ve besleyici olmaktadır. Kışın çorba en iyi ve bağırsaklar açısından en faydalı yemektir. Daha yeni ek besine geçen bebekleriniz için hazırladığınız tavuk suyu çorbaları hem besleyici hem de gelişimleri açısından büyük yarar sağlamaktadır. Sadece çocuklar değil yetişkinler içinde tavuk sarma beğenilerek tüketilmektedir. Tavuk sarma çalışan bayanlarında en kolay ve pratik olarak hazırladıkları yemektir. Hazırlaması kadar pişmesi de kısa sürede olan bu yemeği habersiz gelen misafirlerinize kısa sürede hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

Tavuk sarma için gerekli olan malzemeler
Tavuk sarma nasıl yapılır?

İlk önce kabak ve havuçları küp şeklinde doğrayalım ve sebzeleri tavaya atıp tuz ekleyerek hafif soteleyin. Beşamel sosu yapımı için başka bir tavanın içerisine tereyağını eritelim ve unu ekleyerek çok yakmadan kavuralım, daha sonra içine sütü ekleyip kaynatalım ve ılıması için bir kenara kaldıralım. Dövülerek hazırlanmış olan tavuk göğüs etlerini dört eşit paçaya bölelim, daha sonra böldüğümüz tavuk göğüslerinin İçine önce beşamel sosu sürelim ardından soteleyerek hazırladığımız sebzelerden bir miktar ilave ederek rulo gibi saralım. Açılmaması için isterseniz ip ile ya da kürdan batırarak bağlayalım. Kızartmak için tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyerek tavuk sarmalarının üzerine tekrar karabiber ve tuz ilave ederek kızartalım.
" } ] }