{ "title": "Taze Yaprak Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/taze-yaprak-sarmasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:14:39", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgelerde bulgurla yapılırken, bazılarında ise pirinçle yapılabiliyor. Yine damak tadınıza göre kıymalı ya da kıymasız yapmak sizin tercihinizdir.

Taze yaprak sarması malzemeleri
Taze yaprak sarma nasıl yapılır?

Asma yapraklarını, bol suyla yıkayın ve sirkeli suda biraz bekletin. Daha sonra, tuzlu suda 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra, soğuk suya alın ve iyice süzün. Ayrı bir tencerede, soğanları doğrayın ve sıvı yağla beraber, soteleyin. İyice yıkayıp süzdüğünüz, pirinçleri de ekleyip kavurun. Pirinçleri kavurduktan sonra, ocağın altını kapatın ve salça, maydanoz, rendelenmiş domates, baharatlar ve çok az su ekleyin. Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine, asma yapraklarının saplarını koyun. Daha sonra hazırladığınız harcı, asma yapraklarını içine koyup sarın. Taze yaprak sarmalarını tencereye dizip, üzerine 1 çay bardağı yağı gezdirin. Üzerine gelecek kadar da su ekleyip, düz bir porselen tabağı sarmaların üzerine koyun. Bu tabak, sarmaların pişerken dağılmasını engellemek içindir. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak, servis yaparken üzerini limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }