{ "title": "Yufkalı Kadayıf Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/yufkali-kadayif-sarmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:21:36", "author": "Nursel Salim", "article": [ { "article": "Yufkalı Kadayıf Sarması, Görünüşte zor gibi dursa da aslında yarım saat içerisinde hazırlayacağınız enfes bir tatlı. Tadı bil hassa börek, kadayıf arası değişik bir his veriyor. Evinize gelen misafirden ziyade kendiniz için yapacağınız emin olun. Kendinizi şımartmaya ne dersiniz?

Yufkalı Kadayıf Sarması İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
Yufkalı Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetinden başlayalım, çünkü şerbeti soğuk kullanacağız. Öncelikle bir tencere içerisine şeker ve suyu alalım. Şeker suda eriyene kadar ocakta altını karıştıralım. Şekeri eriyip kaynamaya başlayan şerbeti on dakika kadar kaynatalım, bu süre geçtikten sonra limonu sıkıp beş dakika daha kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.

Ceviz ve fındıklarımızı rondodan geçirip, birbirine karıştıralım.

Tatlı yapımına başlayalım. Yağı tencereye alıp karamelize edelim. Sonra Yufkamızı tezgâha serip, üzerine yağı gezdirelim. Kadayıfı didikleyerek yufkanın kıza olan tarafına biraz daha çok olacak şekilde, tüm yufkaya serpelim. Bunun sebebi sarmamızın orta kısmında yoğun kadayıfın bulunması. Sardığımız yufkaları küçük dilimlere ayırıp, yağladığımız tepsiye kadayıf kısmı açık kalacak şekilde düzelim. Eviniz de var ise büyük boy yuvarlak borcam tepsi bu işlem için ideal. Dizdiğimiz yufkaların ortasına tek tek kaşıkla yağımızı dökelim. Daha önce 180- 200 arası ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Üstü kızaran tatlımızı fırından çıkarıp ılınmasını bekleyelim. Ilınan Yufkalı Kadayıf Sarmasının üzerine soğuk şerbeti döküp, üstüne yaklaşık üç saat kapalı tutalım.

Tatlınız servise hazır, afiyet olsun.
" } ] }