{ "title": "Zeytinyağlı Lahana Sarması", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Zeytinyagli-Lahana-Sarmasi-39.jpg", "date": "20.01.2024 10:04:59", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Zeytinyağlı lahana sarması, ister etli ister zeytinyağlı bayılırım lahana sarmasına. Ayrıca sağlığımız açısından da oldukça önemli bir besindir lahana. Yalnız yaptığımız lahana sarmasının lezzetli olmasını istiyorsak lahana seçerken dikkat etmemiz gereken birkaç küçük ama önemli ayrıntı var. Öncelikle lahana alırken yerli olmasına dikkat edilmeli daha sonra çok fazla damarlı ve sert olmamasına dikkat etmeliyiz. Lahana alırken alt kısmına hafifçe bastırmalı ve eğer yumuşak ise almalıyız. Bu şekilde alınan lahana hem daha kolay sarılacak hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Lahananın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır bunlardan bazıları; Vücudumuzda bulunan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olması, hücre yenilenmesine yardımcı olması, zayıflamada kullanılması, sindirime yardımcı olup bağırsakları çalıştırması, mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi, vücuttaki yaraların ve sivilcelerin iyileşmesinde, vücudun direncini arttırması ve böylece kanser ve onun gibi ciddi hastalıklara karşı bizi koruması gibi daha sıralayabileceğimiz birçok faydası bulunmaktadır. Şimdi lezzetli ama birazda zahmetli olan zeytinyağlı lahana sarmasının tarifine geçelim.