{ "title": "Zeytinyağlı Sarma İçi", "image": "https://www.sarma.gen.tr/images/Zeytinyagli-Sarma-Ici-14.jpg", "date": "21.01.2024 14:16:30", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfak hanımları yemeğini farklı kültürlerle yapmakta, her ev kadını yemeğini yaparken değişik lezzetlerle tatlandırmaktadır. Damak zevki farklı olan kişilerin yaptığı yemeklerin içinde birçok farklı malzeme kullanılarak kıvama gelmesi sağlanır. Zeytinyağlı yaprak sarması zahmetli bir yemektir. Zeytinyağlı sarma içi kişilerin tercih ettiği malzemelerle çok farklı hazırlanabilir. Şeker ve tansiyon hastalarının yiyeceği bu tür yemeklerde bulgurlu ve baharatlı yapılarak tercih edilmelidir. Günümüzde çok fazla tüketilen besinler arasında bulgur, pirinç gibi gıdalarla zeytinyağlı sarma içi hazırlanması mümkündür.

Değişik tatlarla lezzetli yapılan sarmalar sofralara renk vererek iştah açmaktadır. Sağlıklı bir yaşam unutulmamalı ki mutfakta yapılan mis kokan yemeklerden geçmektedir. Yapacağınız yemeğin öncelikle malzemeleri hazırlanırken damak tadınıza göre baharatlarda ölçü değişikliği yapmanız mümkündür. Zeytinyağlı sarma içinde bazı kişiler oldukça çok baharat kullanır. Bu kişilerin tercihine bırakır ve ayarlanması mümkündür. Sevdiğiniz baharatları kullanabilir, sevmediğiniz baharatları yemeğinizin iç harcına koymayabilirsiniz.

Zeytinyağlı sarma içi için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı sarma içi Nasıl Yapılır?

Pirinç ve bulgur güzelce yıkanarak kabın içine konur. Soğan, sarımsak, soyulup ince kıyma şeklinde doğranır. Maydanoz ve kuş üzümü eklenir üzerine harcımız bir karıştırılır. Baharatlar ve sıvı yağ, salça eklenerek bütün konulan malzemeler güzelce harmanlanarak tadına bakılır. Kişilerin isteği üzerine harcın içine limon suyu eklenebilir. Zeytinyağlı sarma içinde istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Kullanmak istemediğiniz malzemeleri harç içine koymazsınız. Hazırlanan nefis harcınız sarmak istediğiniz yapraklarla sarılmaya hazırdır. Sarmak istediğiniz zeytinyağlı sarma yemeğiniz sarılınca tencereye sık olarak dizilir, pişirilmeye hazır hale getirilir. Zeytinyağlı sarma içinizi pişirerek sofranıza koyacağınız lezzetlerle afiyetle servis yapabilirsiniz.

" } ] }