Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak ya da sert olduğu belli olur.

Bulgurlu lahana sarması malzemeleri

  • Lahana
  • Bulgur
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 litre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • İki adet limon
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Bulgurlu Lahana Sarması Nasıl Yapılır?


Bulgurlu lahana sarması yapmaya başlamadan önce, suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakırız.
Daha sonra lahanayı yapraklar halinde ayırırız. Kaynayan suya bir kaşık tuz atarız. Lahananın kalın kısımlarını keserek yaprak kısımlarını haşlamaya bırakırız. Fazla haşlamadan iki dakika sonra haşlanmış lahanayı alıp yenisini ekleriz. Bu işlem lahanalar bitene kadar devam ederi. Haşlanmış lahanaları soğuk suda beş dakika beklettikten sonra süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sırada kuru soğanlarımızı küp-küp doğrayıp, tencereye bir bardak yağ koyup, soğanları kavurmaya başlarız. Kavrulan soğanlara yıkadığımız göz kararı bulguru ekleriz. Lahananın büyüklüğüne göre bulgur miktarını artırırız. Bulguru da eklediğimiz soğanları iki dakika daha kavurup, sırayla baharatlarını ekleriz. Eklediğimiz salça, toz biber, pul biber, kara biberden sonra bulgurun üzerini geçecek seviye de su koyup, birazcık pişmesini sağlarız.
Altını kapattığımız içimizi biraz dinlendirdikten sonra sarma işlemine başlarız. Lahana yapraklarını küçük parçalara böleriz. Böldüğümüz lahana parçalarına, bir yemek kaşığı olacak şekilde iç koyarız. Lahanaları kenarları kapanacak şekilde ince ince sararız. Bütün lahanalara aynı işlemi uygulayıp, lahanaların tamamını sararız. Sardığımız lahanaları tencereye sırayla birbirinin üzerini kapatacak şekilde dizeriz. Dizdiğimiz lahanaların üzerine bir kaşık domates salçasını sulandırarak lahananın üzerine ekleriz. Sonra sıvı yağı da ekleriz. Soyduğumuz sarımsakları ezerek lahanaya ekleriz. Üzerine gelecek kadar su ilave edip, tuzu da ekledikten sonra, lahananın üzerine ağır bir tabak koyarız.

Sebebi ise lahanalar hareket etmesin diyedir. Tencereyi kısık ateşe koyup, yavaş yavaş pişmeye bırakırız. Ateşin kısık olması lezzetli pişmesinde oldukça etkilidir.

Suyunu çeken lahana sarmamı ateşten alıp, biraz dinlenmesi için bekleriz. Dinlenen lahana sarmalarını servis tabağına alırız. Sıktığımız limon sularını isteğe göre ilave ederiz. Farklı bir sunum olması için, küçük bir tavaya biraz yağ ekleyip üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ekleriz. Az miktar su ekleyip hazırladığımız sosu, servis tabağına aldığımız lahana sarmalarına süslü bir şekilde dökeriz. Lahana sarmamız yemeye hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:49:50
Bulgurlu Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgurlu Lahana Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bulgurlu Lahana Sarması"
Benim sayfamdan izinsiz alıp yayınlıyorsunuz bu haktır hakkımıda öbür dünyaya bırakıyorum ve helal etmiyorum
Hacer . 21.05.2017

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Tavuk Sarma

Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024