Krepli Tavuk Sarma

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kerebin tavuk ile uyumu harika. Misafirlerimize ana yemek olarak ta çıkartabiliriz. Akşam ailemizle, yanına bir mercimek çorbası eşliğinde yenebilen lezzet harikasıdır.
Bizler alışılmışın dışında, daha yeni lezzetlere ve görseller aramaktayız. Bu tarif tamda sizlere göre. Yapımı eğlenceli, lezzeti harika ve görünümü çok şık bir tarif. Krepli tavuk sarma, gayet doyurucu bir lezzettir. Tadını bir aldığınızdan sürekli yapmaktan zevk alacaksınız. Hem tavuğun, hemde krebin besin değeri oldukça yüksektir. Şimdi sizlere benim bu yıl sık sık aileme ve konuklarıma yapmış olduğum, krepli tavuk sarması tarifini paylaşmak isterim.

Krepli tavuk sarma için gerekli malzemeler:

krep için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Alabildiğince un
Tavuk sote için:
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • bir tutam tuz
Yapılışı:
İlk olarak tavuk etini yıkayıp doğramayla başlıyoruz. Yıkanan tavuk göğüslerini küp küp, orta büyüklükte doğruyoruz. Uygun bir tavamıza tavuk etlerini döküyoruz. Tavamızın altını kısarak kendi halinde pişmeye bırakalım. Tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar içerisine bişey katmıyoruz. Soğanlarımızı küçük ve ince şekliller halinde doğrayalım. Bu sırada tavuk etimiz suyunu çekmiş olacaktır. Tavamıza sıvıyağını dökelim ve ardından soğanı ekleyelim. Yeşil sivri biberlerimizi yıkayıp ince ince doğrayalım ve soğan ile tavuk karışımına ekleyelim. Tuzunuda atalım ve ağzını kapatarak biraz kavuralım. Ocaktan indirmeden öncede kırmızıbiberini ekleyelim. Ve krep sarma için tavuğumuz hazır.
Krep yapmak için derin bir kaba ihtiyacımız var. Uygun kabı ayarladıktan sonra içerisine yumurtamızı kıralım ve karıştıralım. Hemen arkasından süt ile yağımızıda ekleyerek çırpalım. Krep için bu karışımın köpürmesine gerek yoktur. Un ile beraber tuzumuzu da ekliyoruz. Akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekecektir. Krep için ocağımıza krep tavamızı koyalım. Altını orta ateşe ayarlayalım ve bir büyük kaşık yardımı ile krebi tavaya dökelim. Sağ sol yaparak krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayalım. Bu işlemi krep hamuru bitene kadar devam ettirelim. İşlemimiz bittiği zaman, bir krebi alıyoruz ve ortasına yaptığımız tavuk harcımızı yerleştiriyoruz. Krebin iki kenarlarını içe gelecek şekilde büküyoruz ve sarmaya başlıyoruz. Aynı yaprak sarar gibi. Sarma işlemimiz bitince, fırın tepsisine yaptıklarımızı birbirine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirelim. Pişen krepli tavuk sarmamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 26.11.2018 15:41:21
Krepli Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Krepli Tavuk Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Krepli Tavuk Sarma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymal...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak yada sert olduğu belli olur.Bulgurlu lahana sarması için gereken malzemeleri sıralayalımLahanaB...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Sarma İçi
Sarma İçi
Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olara...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019