Fırında Tavuk Sarma Fırında Tavuk Sarma, hazırlanışı oldukça basit olmasına rağmen şahane bir lezzete sahip olan bir yemektir. Bu doyumsuz lezzet, gözlere hitap eden görüntüsü ile de sizleri etkisi altına alabilecek ve bağımlılık yapacaktır. Harika sunumu ve iştah açıcı görselliği sayesinde sofralarınızı bir ziyafet sofrasına dönüştürebileceksiniz. Fırında Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Garnitürü İçin
Fırında Tavuk Sarma Nasıl Yapılır? Fırında tavuk sarma hazırlığımıza öncelikle havuç ve kabakların kabuklarını soyarak başlayalım. Daha sonra kırmızı köz biberlerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra sebzeleri jülyen şeklinde ince ince doğrayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyerek yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine öncelikle doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Soğanların üzerine sırasıyla havucu ekleyerek iyice kavurduktan sonra kabak ve kırmızı köz biberleri ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edelim. Sebzeleri ocaktan almadan hemen önce üzerine baharatları ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak ocaktan alalım. Ardından tavuk göğüs etlerini ince fileto haline getirerek streç film yardımıyla sardıktan sonra et döveceğiyle iyice döverek inceltelim. Ardından incelen göğüs etlerinin üzerlerine karabiber ve tuz serpelim. Daha sonra etleri tekrar streç filmin üstüne düzgünce yayarak bir kenarına sebzeli harçtan yerleştirerek streç yardımıyla tavuk sarmayı sararak rulo şeklinde katlayalım. Streç filmi alarak yağlanmış fırın kabına döşeyelim. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde sararak hazırladıktan sonra tepsiye dizelim. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tavuk sarmaları fırına verelim. Tavuk sarmanın sosu için, öncelikle kabuklarını soyduğumuz domatesleri minik minik doğrayarak sıvı yağ eklenmiş sos tavamıza alarak iyice pişirelim. Pişen domateslerin üzerine domates ve biber salçalarını ilave ederek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan sosun üzerine ince kıyılmış fesleğen, karabiber ve tuz ekleyerek birkaç dakika daha pişirerek ocaktan alalım. Tavuk sarmamızın garnitürü için iri doğranmış mantar, patates ve bezelyenin üzerine bir miktar sıvı yağ, baharatlar ve tuz ilave ederek iyice karıştıralım. Ardından fırın kabına alarak sebzeler yumuşayıncaya kadar fırınlayalım. Pişen tavuk sarmaları servis tabağına alarak üzerine domates sosunu döktükten sonra tabağın kenarına fırınlanan sebzeleri yerleştirelim. Tavuk sarmamız artık servise hazır. Afiyet olsun. |
Turre
20 Temmuz 2024 CumartesiGerçekten bu tarifi deneyen var mı? Tavuk göğsünü inceltmek için streç film kullanmak işe yarıyor mu? Aynı zamanda sebzeleri kavururken sırasıyla eklemek nasıl bir fark yaratıyor? Sosun kokusu çıkana kadar kavurmak gerçekten lezzeti artırıyor mu?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Turre,
Evet, tarifte belirtilen adımlar gerçekten fark yaratıyor. Tavuk göğsünü inceltmek için streç film kullanmak, eti eşit şekilde pişirmeni sağlar ve daha yumuşak bir sonuç elde edersin. Sebzeleri sırasıyla eklemek ise her sebzenin uygun miktarda pişmesine yardımcı olur ve genel tada katkı sağlar. Sosun kokusu çıkana kadar kavurmak da malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını ve lezzetin derinleşmesini sağlar. Bu adımlara dikkat ederek tarifi denediğinde daha iyi bir sonuç alacağına emin olabilirsin.
Afiyet olsun!