Fırında Tavuk Sarma

Fırında Tavuk Sarma

Fırında Tavuk Sarma, hazırlanışı oldukça basit olamsına rağmen şahane bir lezzete sahip olan fırında tavuk sarma yemeği doyumsuz lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görüntüsü ile de sizleri etkisi altına alabilecek ve bağımlılık yapacak bir yemek çeşididir. Harika sunumu bir yana iştah açıcı görselliği sayesinde sofralarınızı bir ziyafet sofrasına dönüştürebilirsiniz.

Fırında Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 adet tavuk göğsü tüm
  • 2 adet kırmızı köz biber
  • 2 adet ince kabak
  • 2 adet orta irilikte havuç
  • 1 baş iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
  • 2 adet olğun domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam taze veya kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Garnitürü İçin
  • 2 adet orta boy patates
  • 250 gram mantar
  • 1 kase konserve bezelye
Fırında Tavuk Sarma Hazırlanışı

Fırında tavuk sarma hazırlığımıza öncelikle havuç ve kabakların kabuklarını soyarak başlayalım. Daha sonra kırmızı köz biberlerin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra sebzeleri julyen şeklinde ince ince doğrayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyarak ince ince yarım ay şeklinde doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyerek yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine öncelikle doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim. Soğanların üzerine sırasıyla havucu ekleyerek iyice kavurduktan sonra kabak ve kırmızı köz biberleri ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edelim. Sebzeleri ocaktan almadan hemen önce üzerine bahatları ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.

Ardından tavuk göğüs etlerini ince fileto haline getirerek strech filim yardımıyla sardıktan sonra et döveceğiyle iyice döverek inceltelim. Ardından incelen göğüs etlerinin üzerlerine karabiber ve tuz serpelim. Daha sonra etleri tekrar strech filmin üstüne düzgünce yayarak bir kenarına sebzeli harçtan yerleştirerek strech yardımıyla tavuk sarmayı sararak rulo şeklinde katladıktan sonra strech filmi alarak yağlanmış fırın kabına döşeyelim. Diğer tavuk etlerini de aynı şekilde sararak hazırladıktan sonra tepsiye dizerek hazır hale getirelim. Ardından fırınımıza 200 derecede önceden ısıtarak fırına tavuk sarmaları verelim. Tavuk sarmanın sosu için, öncelikle kabuklarını soyduğumuz domatesleri minik minik doğrayarak sıvı yağ eklenmiş sos tavamıza alarak iyice pişirelim. Pişen domateslerin üzerine domates ve biber salçalarını ilave ederek salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulmakta olan sosun üzerine ince kıyılmış fesleğen, karabiber ve tuz ekleyerek birkaç dakika daha sosumuzu pişirerek ocaktan alalım.
Tavuk sarmamızın garnitürü için iri doğranmış mantar, patates ve bezelyenin üzerine bir miktar sıvı yağ, baharatlar ve tuz ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra fırın kabına alarak sebzeler yumuşayıncaya kadar fırınlayalım. Pişen tavuk sarmaları servis tabağına alarak üzerine domates sosunu döktükten sonra tabağın kenarına fırınlanan sebzeleri yerleştirelim. Tavuk sarmamız artık servise hazır. Afiyet olsun...


Son Güncelleme : 02.11.2018 15:35:08
Fırında Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Fırında Tavuk Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Fırında Tavuk Sarma"
4 kişilik bir aile için ne kadar tavuk gerekir. Fırında tavuk tarifini tavada yapmak aynı tadı verir mi?
Dirsehan . 29.09.2018 03:24:58
CEVAP YAZ
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymal...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kereb...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019