Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması, Türk mutfağı da bir çok yemek, çorba ve tatlı yapılır. Bu yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli ve tatlı olur. En çok yapılan yemekler etli yemekleri, bulgullu yemekler ve sarmalar ve de dolmalardır. Bu yemekleri bilmeyen ya da yemeyen yoktur. Çünkü bu yapılan yemekler her damağa hitap eder. Birbirinden lezzetli olan bu yemeklerden sarmayı yapalım. Sarma her mutfakta yapılan, her damağa hitap eden yemeklerimizdendir. Bu yemeği misarfirlerimize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Beyaz lahana geniş ve kalınca kat kat yapraklı olan, güz ve kış sebzesi olarak yetişen, turpgillerden olan bir bitkidir.

Beyaz lahana sarması

Malzemeler
  • Bir adet orta boy beyaz lahana
  • 750 gram biraz yağlı kıyma
  • 2,3 adet orta boy soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 tane domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kadar sıvı( ya da zeytin yağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • İsteğe bağlı olarak 4,5 diş sarımsak
Yapılışı: İlk önce lahanayı hazırlayalım. Geniş bir tencerenin yarısına kadar su koyalım ve ocağa koyup kaynamaya bırakalım. Sonra lahananın yapraklarını tek tek çıkaralım sonra iyice yıkayalım. Su kaynamaya başladığı zaman biraz tuz atalım ve lahanaları içine koyalım. Lahanalar yumuşayana kadar haşlayalım ve suyun içinden bir tepsinin içine alalım. Lahanaları soğumaya bırakıp sarma içini hazırlayalım. Ben iç malzemeyi kavurarak yapıyorum( isterseniz yoğurarak kavurmadan yapabilirsiniz.) Bir tencereye yağı koyup ocağa alalım. Sonra kıymayı içine koyup kavuralım. Soğanları ince ince doğrayıp kıymanın üzerine ilave edelim, domatesleri rendeleyip onu da üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Biraz kavurduktan sonra salçasını da ilave edelim. Daha sonra pirinci ve baharatı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Evet iç malzememiz de hazır şimdi sarmayı sarmaya başlayalım.

Lahanayı alalım kalın damarlarını bıçak yardımı ile alalım. İsterseniz bu kalın damarları sarmayı saracağımız tencerenin dibine dizebilirsiniz. Sonra yaprakları küçük parçalar halinde kesin çok küçük olmasın. Sonra uç kısmına iç harçtan koyalım ve yaprakları sarmaya başlayalım. Tüm yaprakları aynı şekilde sarıp tencereye dizelim. Sarma işlemi bittikten sonra bir kaşık salça, biraz sıvı yağ, tuz ve sıcak su ile sos yapıb sarmanın üzerine dökelim. Sonra tenceredeki sarmaların üzerine bir tabak oturtulur ve sarmanın üzerini biraz geçecek kadar sıcak su konur ve ocağa konur. Kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Piştikten sonra ocağı kapatalım ve üzerini bir sofra bezi ile örtelim, yarım saat dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine tereyağ eritip dökebilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.11.2018 19:54:40
Beyaz Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Beyaz Lahana Sarması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Beyaz Lahana Sarması"
Beyaz lahana sarmasını çok seviyorum fakat yapmasını tam anlamıyla bilmiyorum. Malzemeleri ve yapılışını anlatır mısınız acaba
Fadale . 03.10.2018 23:54:04
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymal...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kereb...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu Lahana Sarması
Bulgurlu lahana sarmasıBulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yum...
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019