Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması
Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım.Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak yada sert olduğu belli olur.

Bulgurlu lahana sarması için gereken malzemeleri sıralayalım
  • Lahana
  • Bulgur
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 litre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • İki adet limon
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Bulgurlu lahana sarması yapmaya başlamadan önce, suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakırız.Daha sonra lahanayı yapraklar halinde ayırırız.Kaynayan suya bir kaşık tuz atarız.Lahananın kalın kısımlarını keserek yaprak kısımlarını haşlamaya bırakırız.Fazla haşlamadan iki dakika sonra haşlanmış lahanayı alıp yenisini ekleriz. Bu işlem lahanalar bitene kadar devam ederi. Haşlanmış lahanaları soğuk suda beş dakika beklettikten sonra süzgeç yardımıyla süzeriz. Bu sırada kuru soğanlarımızı küp küp doğrayıp ,tencereye bir bardak yağ koyup,soğanları kavurmaya başlarız.Kavrulan soğanlara yıkadığımız göz kararı bulguru ekleriz. Lahananın büyüklüklüğüne göre bulgur miktarını artırırız. Bulguru da eklediğimiz soğanları iki dakika daha kavurup,sırayla baharatlarını ekleriz.Eklediğimiz salça,toz biber,pul biber,kara biberden sonra bulgurun üzerini geçecek seviye de su koyup, birazcık pişmesini sağlarız. Altını kapattığımız içimizi biraz dinlendirdikten sonra sarma işlemine başlarız. Lahana yapraklarını küçük parçalara böleriz. Böldüğümüz lahana parçalarına, bir yemek kaşığı olacak şekilde iç koyarız. Lahanaları kenarları kapanacak şekilde ince ince sararız. Bütün lahanalara aynı işlemi uygulayıp,lahanaların tamamını sararız. Sardığımız lahanaları tencereye sırayla birbirinin üzerini kapatacak şekilde dizeriz. Dizdiğimiz lahanaların üzerine bir kaşık domates salçasını sulandırarak lahananın üzerine ekleriz.Sonra sıvı yağı da ekleriz. Soyduğumuz sarımsakları ezerek lahanaya ekleriz. Üzerine gelecek kadar su ilave edip ,tuzu da ekledikten sonra, lahananın üzerine ağır bir tabak koyarız.
Sebebi ise lahanalar hareket etmesin diyedir.Tencereyi kısık ateşe koyup, yavaş yavaş pişmeye bırakırız. Ateşin kısık olması lezzetli pişmesinde oldukça etkilidir.
Suyunu çeken lahana sarmamı ateşten alıp,biraz dinlenmesi için bekleriz. Dinlenen lahana sarmalarını servis tabağına alırız. Sıktığımız limon sularını isteğe göre ilave ederiz. Farklı bir sunum olması için, küçük bir tavaya biraz yağ ekleyip üzerine bir yemek kaşığı domates salçası ekleriz. Az miktar su ekleyip hazırladığımız sosu, servis tabağına aldığımız lahana sarmalarına süslü bir şekilde dökeriz.Lahana sarmamız yemeye hazırdır. Afiyet olsun....
Son Güncelleme : 09.11.2018 23:03:54
Bulgurlu Lahana Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Bulgurlu Lahana Sarması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Bulgurlu Lahana Sarması"
Benim sayfamdan izinsiz alıp yayınlıyorsunuz bu haktır hakkımıda öbür dünyaya bırakıyorum ve helal etmiyorum
Hacer . 21.05.2017
CEVAP YAZ
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer ; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de, pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve ...
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma Nasıl Pişirilir
Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden biridir. Tarihi Osmanlıya dayanan yaprak sarmayı hazırlamak kadar pişirmek de lezzetinde önem taşır. Ya...
Yaprak Sarma İçi
Yaprak Sarma İçi
Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabilen yaprak sarma içi farklı şekillerde hazırlanabilir. Çiğ ya da kavrulmuş, zeytinyağlı ya da kıym...
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli Yaprak Sarması
Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyecektir. Yaprak sarması bence eşi bulunmaz bir yemektir. Pirinçli yaprak sarması yapması zahmet...
Salamura Yaprak Sarma
Salamura Yaprak Sarma
Salamura yaprak sarmasıSalamura yaprak sarması için,mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için,yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine bir su bardağı kaya tuzu ekleriz. Aradan üç saat geçtikten sonra yaprakları 5 litrelik kavanozla...
Taze Yaprak Sarması
Taze Yaprak Sarması
Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, oldukça lezzetli bir yemek olmakla beraber, yine damak tadınıza göre farklılıklar gösterebilir. Bazı bölgel...
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak Sarması Kalori
Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyecek türlerinden meydana gelen yaprak sarmada hem bir zeytinyağlı olarak da, hem de etli, kıymal...
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması
Üzüm Yaprak Sarması,Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Kimi zaman yapılan sarmanın aşırı tuzlu olduğu yemek servis edildikten sonra anlaşılır. Oysa 'tu...
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Yaprak sarma yaparken daha lezzetli ve sağlıklı olması için dikkat edilmesi g...
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme
Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o kadar dikkat ister. Sarma denildiğinde akla yaprak sarması ve lahana sarması gelir. Etli ve zeytin...
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde sevdiklerinize hazırlaya bileceğiniz mükemmel bir ana yemek. Özel davet sofralarının aranan lez...
Krepli Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Krepli tavuk sarma, Krebi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, birde tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşitti fakat son zamanlarda yemek olarakta kullanılır oldu. Kereb...

 

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Taze Yaprak Sarması
Yaprak Sarması Kalori
Üzüm Yaprak Sarması
Düdüklüde Yaprak Sarması
Sarma Pişirme
Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma
Krepli Tavuk Sarma
Bulgurlu Lahana Sarması
Zeytinyağlı Sarma İçi
Garnitürlü Tavuk Sarma
Baklalı Yaprak Sarması
Kaşarlı Tavuk Sarma
Etli Krep Sarma
Sarma İçi
İç Pilavlı Tavuk Sarma
Beşamel Soslu Tavuk Sarma
Tavuk Fileto Sarma
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yalancı Yaprak Sarması
Patatesli Lahana Sarması
Kolay Yaprak Sarma
Sarma Kalori
Ciğer Sarma Tarifi
Patatesli Tavuk Sarma
Fıstıklı Sarma
Popüler İçerik
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı Sarma İçi
Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma bir çok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır....
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma
Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin içi...
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması
Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşitidir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarm...
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı Tavuk Sarma
Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir....
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma
Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya d...
Sarma İçi
Sarma İçi
Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olara...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019