Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk

Sarma tavuk, tavuk sevenler için lezzetli ve besleyici bir yemektir. Lezzeti kadar yapımı da oldukça kolaydır. Kalori değeri düşük, besin değeri ise yüksek olan bu beyaz et yemeği, diyetisyenlerin listesinde ilk sıralarda yer alır. Kırmızı et tüketmekte zorlananlar için vazgeçilmez bir lezzet olan sarma tavuk, her damak tadına uygun çeşitleriyle dikkat çeker. Bunlardan bazıları; sebzeli tavuk sarma ve garnitürlü tavuk sarma olarak sıralanabilir. Bu yazıda, sebzeli tavuk sarmanın tarifini ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.

Sarma Tavuk Malzemeleri

  • 500 gram kemiksiz tavuk göğsü (sarmalık ince doğranmış)

Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin

  • 1 adet küçük boy patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 6-7 tane ince dilimlenmiş kaşar peyniri

Sarma Tavuk Nasıl Yapılır?

Sebzeli tavuk sarmanın yapılışına ilk olarak sosunu hazırlayarak başlayalım. Küçük ve derin bir kabın içine sos malzemelerini koyup bir kaşık ve çatal yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Sosu hazırladıktan sonra, sarmalık ince doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip sosu tavuk göğsüne iyice yediriyoruz. Soslanmış olan tavuk göğsünü streç film ile kapatıp en az 2-3 saat marine ediyoruz.

Sıra geldi sebzeli tavuk sarmanın iç harcını hazırlamaya. Daha önce yıkanmış olan sebzeleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlıyoruz. Marine olmuş tavuk göğsünden bir tane alıp geniş bir tabağa yerleştiriyoruz. Doğramış olduğumuz sebzelerden birer tane ve dilimlenmiş kaşar peynirini de ekleyip tavukları rulo olacak şekilde sarmaya başlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Tüm malzemeler bitene kadar sarma işlemine devam ediyoruz.

Sarma işlemi bittikten sonra kalan sosları sarmaların üzerine gezdiriyoruz ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Affan

12 Temmuz 2024 Cuma

Sarma tavuk yaparken tavuk göğsünün marine olması için ne kadar beklemem gerekiyor? Ayrıca sebzeleri ince şeritler halinde doğramak zor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Affan,

Tavuk göğsünü marine etmek için en az 30 dakika beklemen yeterli olacaktır. Ancak, daha lezzetli bir sonuç almak istersen 2-3 saat veya gece boyunca buzdolabında marine edebilirsin. Sebzeleri ince şeritler halinde doğramak başlangıçta biraz zor gelebilir, ancak uygun bir bıçak kullanarak ve dikkatli bir şekilde doğrama işlemini yaparak kısa sürede alışabilirsin. İyi yemekler!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Yaprak Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kaç Kalori?

Sarma Kaç Kalori?

Yaprak Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma İçi Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Saray Sarması Tarifi ve Malzemeleri