Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Yufkadan Sarma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Sarma Börek

Yufkadan sarma börek, hazır yufkadan yapılan ve kahvaltılarda iştah kabartan, birçok kişinin damak zevkine hitap eden bir börek çeşididir. Bu börek, misafirlerinize çay eşliğinde sunabileceğiniz ve tam not alacağınız bir tariftir. Siz de sevdiklerinize ve gelen misafirlerinize güzel bir ikramda bulunmak istiyorsanız, işte yufkadan sarma börek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Yufkadan Sarma Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane hazır yufka
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin

  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yumurta sarısı
Yufkadan Sarma Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım. Soğanı soyup çok küçük doğrayın. Bir tava içerisine sıvıyağı koyarak doğranan soğanları ilave edip ocağa alın. Ocağın altını açıp kısık ateşte soğanları iyice kavurun. Soğan kavrulunca kıymayı ilave edin ve sık sık karıştırarak kıymayı pişirin. Kıyma pişerken siz de maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Çok ince bir şekilde maydanozları kıyın. Kıyma kavrulunca domates salçasını ilave edin. Daha sonra doğranan maydanozları ekleyerek 2-3 kez karıştırın ve ocağın altını kapatın. Hazırlanan iç harca tuz ve baharatları serpiştirerek birkaç kez daha karıştırın. Artık iç harç hazır, soğumaya bırakabilirsiniz.

Şimdi yufkalar arasına sürülecek sosu hazırlayın. Derin bir kap içerisine sütü ve sıvıyağı ilave edin. Biraz karıştırıp içine yumurtaları kırın. Yumurtalardan birinin sarısını alarak bir kap içerisine ayırın. İyice çırpın, böylelikle sos da hazırlanmış oldu. Şimdi iki tane yufkayı alın. Üst üste yufkaları koyun ve yufkalar üzerine bolca fırça ile hazırlanan sostan sürün. Yufkayı 8 eşit parçaya pizza dilimi gibi dilimleyin. Üçgen şeklindeki yufkalar üzerine önceden hazırlanan iç harçtan bir miktar koyarak iyice sarın. Sarılan her bir parça üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpiştirerek dibine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizin. Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yufkadan sarma börekler tamamen dizilince, önceden 180 derece ısıtılmış fırına börekleri sürün. 25 dakika kadar fırında pişirdikten sonra börekleri fırından çıkarın. Artık tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Yufkadan sarma börek hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Krep Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri