Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olmasıdır. Pratik ve lezzetli olduğunu düşündüğüm yaprak sarması tarifini nasıl hazırladığımı ve kaç dakika pişirdiğimi sizinle de paylaşmak istedim. Malzemeler
Sosu İçin Malzemeler
Yapılışı Öncelikle sıvı yağda dolmalık fıstıklar rengi değişinceye kadar kavrulur. Daha sonra sarmanın harcının yapılacağı derin bir kase alınır, içine yıkanmış pirinç ve bulgur koyulur. Üzerine kuru soğan çok küçük bir şekilde kıyılır ve eklenir. Salçayı da karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates eklenir. Kavrulmuş fıstık ve baharatlar da eklendikten sonra yaprak sarmasının harcı iyice karıştırılır. Daha sonra tuzu çıkmış olan üzüm yaprakları, tek tek ve uzun ve ince biçimde sarılır. Tencereye dizilir. Bu arada ayrı bir tavada sarmanın suyu hazırlanır. İsteyen sadece sıcak suyla hazırlayabilir fakat, böyle daha lezzetli olmaktadır. Tereyağıyla birlikte kavrulan salçaya, bulyon ve sıcak su eklenerek lezzetli bir sarma sosu elde edilir. Tencerede bulunan sarmaların üzerini geçecek kadar bu sostan dökülür. Suyu da koyulduktan sonra sarmaların üzerine geniş bir tabak veya tabak boyunda bir kapak koyulur ve tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kaynayana kadar kısılır, kaynadıktan sonra biraz açılır ve 40 dakika pişirilir. Eğer siz de lokum gibi pişmiş yaprak sarmaları yemek isterseniz, bu lezzetli tarifi uygulayabilirsiniz. |
Ayse durmaz
02 Haziran 2024 PazarDakika istiyorum benim annem yok diye ben yapacağım
Cevap yazAdmin
02 Haziran 2024 PazarAyse durmaz hanım,
Annenizin eksikliğini hissettiğinizi anlıyorum. Bu tür duygularla başa çıkmak zor olabilir. Ancak unutmayın ki güçlü ve bağımsız biri olduğunuz için her şeyi başarabilirsiniz. Destek almak için çevrenizdeki insanlara da güvenebilirsiniz.
Acarbay
02 Haziran 2024 PazarMerhaba, ayşe hanım zaten yaprağın rengi değişecektir. Tahmini 30 veya 40 dakikada pişebilir.
Ayşegül sevinç
05 Nisan 2024 CumaYaprak sarması kaç saatte pişer saat istiyorum
Cevap yazAdmin
05 Nisan 2024 CumaAyşegül hanım, yaprak sarmasının pişme süresi ocakta yaklaşık olarak 45 dakika ila 1 saat arasındadır. Düdüklü tencere kullanırsanız bu süre 20-25 dakikaya kadar düşebilir. Afiyet olsun!
Giray
05 Nisan 2024 CumaMerhaba, ayşegül hanım kimi insan düdüklüde pişirmeyi seçiyor, kimisi tencerede o yüzden ortalama 35,40 dakikada pişer.
Soru Sor / Yorum Yap