Peynirli Sarma Böreği Türk mutfağı, köklü bir geçmişe sahip olup dünyanın en zengin mutfak kültürlerinden birine sahiptir. Türk mutfağında ana yemekler, ara sıcaklar, çorbalar, salatalar, mezeler, börekler ve pastalar gibi çeşitli lezzetler bulunur. Her yörenin kendine özgü börek tarifleri mevcuttur. Bu makalede, herkesin severek yiyeceği peynirli sarma böreği tarifini paylaşacağız. Bu börek, evinize gelen misafirlere ikram edebileceğiniz lezzetli bir aperatiftir. Şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Üzeri İçin
Peynirli Sarma Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak iki yufkayı üst üste koyarak başlıyoruz. Üzerine fırçayla bolca süt karışımı sürüyoruz. Yufkaları 8 eşit parçaya, pizza dilimi şeklinde üçgen biçimde kesiyoruz. Peynirli harcı her dilimin geniş tarafına eşit şekilde yayarak sarıyoruz. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımından sürüyoruz ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun Peynirli sarma böreği, lezzeti ve kolay yapımıyla sofralarınıza renk katacak. Misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebilir, her öğünde keyifle tüketebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederiz. |