Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pazı Sarması

Fırında pazı sarması, evde sarma yapmayı seven ancak farklı lezzetler denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Fırında pişirilmesi, pazı sarmalarına daha yoğun bir lezzet katarken, sulu yerine daha kıvamlı bir sonuç elde etmenizi sağlar. Bu tarifi daha önce denemediyseniz, denemeniz sizin için doğru bir karar olacaktır.

Fırında Pazı Sarması Malzemeleri

  • 1 demet pazı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (Tercihen zeytinyağı)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Fırında Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak, pazı sarması için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Havuç ve soğanı soyduktan sonra rendeleyerek sıvı yağ veya zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırıyoruz ve içerisine 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar iç harcımızı pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ince kıydığımız maydanozu ekliyoruz. Dilerseniz taze dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz. İç harcımız hazırlandıktan sonra pazı yapraklarını hazırlayıp iç harcı doldurma işlemine geçiyoruz.

Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp çıkararak soğuk suya atıyoruz. Bu şekilde şokladığımız yaprakların suyunu süzdükten sonra kalın yapraklarını kesiyoruz. Daha sonra pazı yapraklarını iki kat üst üste koyarak dikdörtgen şekli almasını sağlıyoruz. Yaprakların üzerine önce hazırladığımız iç harçtan, sonra da rendelenmiş kaşar peynirinden ekleyerek rulo şeklinde sarıyoruz. Alüminyum folyoyla sardığımız ruloları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm malzemelere bu işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pazı sarmalarını pişiriyoruz. Pişen sarmaları biraz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Pazı sarmalarının daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Pirinçlerin iyice yıkanması ve nişastasının akıtılması, iç harcın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Pazı yapraklarının tazeliğine dikkat edilmelidir. Taze yapraklar daha kolay sarılır ve daha lezzetli olur.
  • İç harca ekleyeceğiniz taze otlar, sarmaya ekstra aroma katar.
  • Fırında pişirme süresine dikkat edilmelidir. Fazla pişirme, sarmaların kurumasına neden olabilir.

Bu tarifle, klasik pazı sarmasının ötesine geçerek, fırında pişirilen daha lezzetli ve kıvamlı bir pazı sarması yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri