Fırında Pazı Sarması Fırında pazı sarması, evde sarma yapmayı seven ancak farklı lezzetler denemek isteyenler için ideal bir tariftir. Fırında pişirilmesi, pazı sarmalarına daha yoğun bir lezzet katarken, sulu yerine daha kıvamlı bir sonuç elde etmenizi sağlar. Bu tarifi daha önce denemediyseniz, denemeniz sizin için doğru bir karar olacaktır. Fırında Pazı Sarması Malzemeleri
Fırında Pazı Sarması Nasıl Yapılır? İlk olarak, pazı sarması için iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Havuç ve soğanı soyduktan sonra rendeleyerek sıvı yağ veya zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra pirinci ekleyip karıştırıyoruz ve içerisine 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra suyunu çekene kadar iç harcımızı pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ince kıydığımız maydanozu ekliyoruz. Dilerseniz taze dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz. İç harcımız hazırlandıktan sonra pazı yapraklarını hazırlayıp iç harcı doldurma işlemine geçiyoruz. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp çıkararak soğuk suya atıyoruz. Bu şekilde şokladığımız yaprakların suyunu süzdükten sonra kalın yapraklarını kesiyoruz. Daha sonra pazı yapraklarını iki kat üst üste koyarak dikdörtgen şekli almasını sağlıyoruz. Yaprakların üzerine önce hazırladığımız iç harçtan, sonra da rendelenmiş kaşar peynirinden ekleyerek rulo şeklinde sarıyoruz. Alüminyum folyoyla sardığımız ruloları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tüm malzemelere bu işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pazı sarmalarını pişiriyoruz. Pişen sarmaları biraz ılıdıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Pazı sarmalarının daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Bu tarifle, klasik pazı sarmasının ötesine geçerek, fırında pişirilen daha lezzetli ve kıvamlı bir pazı sarması yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |