Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep kahvaltılarda tüketilen bir çeşidi fakat son zamanlarda yemek olarak da kullanılır oldu. Krepin tavuk ile uyumu harika. Misafirlerimize ana yemek olarak da çıkartabiliriz. Akşam ailemizle, yanına bir mercimek çorbası eşliğinde yenebilen lezzet harikasıdır.

Bizler alışılmışın dışında, daha yeni lezzetlere ve görseller aramaktayız. Bu tarif tamda sizlere göre. Yapımı eğlenceli, lezzeti harika ve görünümü çok şık bir tarif. Krepli tavuk sarma, gayet doyurucu bir lezzettir. Tadını bir aldığınızdan sürekli yapmaktan zevk alacaksınız. Hem tavuğun hem de krepin besin değeri oldukça yüksektir. Şimdi sizlere benim bu yıl sık sık aileme ve konuklarıma yapmış olduğum, krepli tavuk sarması tarifini paylaşmak isterim.

Krepli tavuk sarma için gerekli malzemeler


Krep için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Alabildiğince un

Tavuk sote için

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Bir tutam tuz
Krepli Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk etini yıkayıp doğramayla başlıyoruz. Yıkanan tavuk göğüslerini küp küp, orta büyüklükte doğruyoruz.
Uygun bir tavamıza tavuk etlerini döküyoruz. Tavamızın altını kısarak kendi halinde pişmeye bırakalım. Tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar içerisine bir şey katmıyoruz. Soğanlarımızı küçük ve ince şekiller halinde doğrayalım. Bu sırada tavuk etimiz suyunu çekmiş olacaktır. Tavamıza sıvıyağını dökelim ve ardından soğanı ekleyelim. Yeşil sivri biberlerimizi yıkayıp ince ince doğrayalım ve soğan ile tavuk karışımına ekleyelim. Tuzunu da atalım ve ağzını kapatarak biraz kavuralım. Ocaktan indirmeden önce de kırmızıbiberini ekleyelim ve krep sarma için tavuğumuz hazır.

Krep yapmak için derin bir kaba ihtiyacımız var. Uygun kabı ayarladıktan sonra içerisine yumurtamızı kıralım ve karıştıralım. Hemen arkasından süt ile yağımızı da ekleyerek çırpalım. Krep için bu karışımın köpürmesine gerek yoktur. Un ile tuzumuzu da ekliyoruz. Akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekecektir. Krep için ocağımıza krep tavamızı koyalım. Altını orta ateşe ayarlayalım ve bir büyük kaşık yardımı ile krepi tavaya dökelim. Sağ sol yaparak krepin tüm tavaya yayılmasını sağlayalım. Bu işlemi krep hamuru bitene kadar devam ettirelim. İşlemimiz bittiği zaman, bir krepi alıyoruz ve ortasına yaptığımız tavuk harcımızı yerleştiriyoruz. Krepin iki kenarlarını içe gelecek şekilde büküyoruz ve sarmaya başlıyoruz. Aynı yaprak sarar gibi. Sarma işlemimiz bitince, fırın tepsisine yaptıklarımızı birbirine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim ve peynirler eriyip kızarana kadar fırında pişirelim. Pişen krepli tavuk sarmamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:22:41
Krepli Tavuk Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krepli Tavuk Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Krepli Tavuk Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Tavuk Sarma

Beşamel Soslu Tavuk Sarma, Tavuk çok çeşitli olarak yenilen bir besin maddesidir. Çorbasından yemeğine kadar her türlü tüketime açık bir besindir. Dünya çapı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024