Özel günler için özel bir lezzet yapmaya hazır mısınız? Yemeğinizi yaptınız yanına tatlı olarak ne yapsam diye düşünmeye başladıysanız işte size kolay bir tarif;
- 500 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şekeri
- Yarım limon
Cevizli Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır?
Tel kadayıftan bir parça alalım ve düz bir zemine serelim.
Çekilmiş ya da dövülmüş cevizlerin üzerine tarçın atarak karıştıralım ve serdiğimiz kadayıfların üzerine bir az ceviz koyarak rulo şeklinde saralım. Borcama rulo şeklinde sardığımız kadayıfları sıra sıra dizelim. Tereyağını tavaya koyalım ve eritelim. Eriyen tereyağlarını bir kaşık yardımıyla eşit şekilde kadayıfların üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
Şerbeti için bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 4 su bardağı toz şekeri ve limon suyunu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Şerbeti ılımaya bırakalım. Güzel bir şekilde kızarmış kadayıfları fırından çıkaralım ve şerbetini ılık olarak üzerine dökelim. Tatlımızı soğuk servis edelim.
Cevizli Kadayıf sarmamız hazır isteğe göre üzerine kaymak ve dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.