Lahanayı ters çevirip baş kısmını bıçakla kesip çıkartıyoruz. Büyük bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Yaprak yaprak ayırdığımız lahanaları 4-5 dakika kaynattığımız suda haşlıyoruz. Haşlanan lahanalarımızı süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Lahana yapraklarının sert damar kısmını bıçakla kesip alıyoruz.
Lahanaları haşlayıp saracak hale getirdikten sonra içini hazırlamaya başlıyoruz. İnce bir şekilde soğanları doğruyoruz. Derin bir kaba baş bulguru, kıymayı, doğradığımız soğanları, baharatları, salçayı ve yağı koyup 10-15 dakika yoğuruyoruz. Belli bir kıvam aldıktan sonra geniş bir tencereye sık bir şekilde sardığımız lahanaları yerleştiriyoruz. Sarma işimiz bittikten sonra üzeri için, bir tava da salçayı yağda kavuruyoruz ve sarmamızın üzerine döküyoruz.
Su kaynamaya başlayınca kısık ateş de yaklaşık 60 dakika pişiriyoruz. İsteğe göre yoğurtla servis edilir.