Etli Pazı Sarması

Etli pazı sarması, Sarma Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Türkiye'de her yörenin kendine özgü bir sarma çeşidi bulunmaktadır. Örneğin yaprak sarması egede zeytin yağlı yapılırken doğu bölgelerinde daha çok etli yapılmaktadır. İç Anadolu'da kuru sebze dolmaları yapılırken Karadeniz bölgesinde kara lahana ve pazı dolması çeşitleri daha çok yapılmaktadır.
Bazı kesimlerde zeytin yalı yapılsa da çoğunlukla etti pazı sarması tüketilmektedir. En lezzetli pazı ilk bahar ve yaz aylarında yetişir. Diğer mevsimlerde çarşı ve pazarlarda bulduğunuz pazılar genelde seralarda ve çeşitli hormon ilaçlı ile yetiştirilmiş pazılardır. Tazecik ve ince yapraklı pazıları toplayıp Etli pazı sarması pişirip yanına da mis gibi bir çorba ve salata nasıl da hoş olurdu öyle değil mi? Sizde etli pazı sarması yapmak istiyor iseniz yazdığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Etli pazı sarması için gerekli malzemeler

  • 3 bağ veya 1 kilo pazı yaprağı,
  • 2 Su bardağı pirinç,
  • 300 gram dövülerek kıyılmış et, dilerseniz kıymada kullanabilirsiniz,
  • 1 baş soğan,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı kara biber,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • Dilerseniz bir adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 demet maydanoz,

Etli Pazı Sarması Nasıl Yapılır?


Öncelikle Saplarını kesip yaprak kısımlarını aldığımız pazıları sıcak suya kopuk 5 dk solması için bekletiyoruz.
Ayrı bir yerde derin bir kâsenin içine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyuyoruz. Daha sonra eti ilave edip kara biber, pul biber, salça, tuz ve sıvı yağı ekliyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız kuru soğan sarımsak ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız için tadına bakıp damak zevkimize uygun mu değil mi kontrol ediyoruz. Size göre eksik bir şeyler var ise ekleyebilirsiniz. Sıcak suda bekletip sol-durduğumuz pazı yapraklarını sudan çıkartıp bir süzgeç yardımı ile suyunu sıkıyoruz. Yaprakların damarlı kısımları içi parlak kısımları dışından kalacak şekilde servis tabağına seriyoruz. Yaprağın dip kısmına gelecek şekilde iç harcımızdan bir kaşık ekleyip kenarlarını kıvırarak uca doğru sarıyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edip bittikten sonra tencereye diziyoruz. Dilerseniz limon dilimleri koyabilirsiniz sarmanın üstüne. Sıcak su koyarak pişirdiğiniz sarmaların üstüne küçük bir servis tabağı kapatabilirsiniz sarmaların açılıp şişmesini engelleyecektir. Hazırlamış olduğunuz etli pazı sarması şimdiden size ve sevdiklerinize afiyet olsun.
20.01.2024 08:02:49
Etli Pazı Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli Pazı Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli Pazı Sarması"
uzun zaman oldu yemeyeli gerçektende çok güzel bi yemek eve gidince annemden ilk isteğim etli pazı sarması olacak
Üsame . 23.07.2016

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024