İç pilavlı tavuk sarma, tavuk sarma için ilk olarak pilav hazırlanır. Pilavı için bir adet soğan küçük küçük doğranır ve tencereye alınır üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ilave edilir. Soğanlar kavrulunca bir çay bardağı pirinç yıkanır ve tencereye ilave edilir. Tuzu atılır ve su ilavesi yapılır. Pilav göz göz olunca baharatlar ve kuş üzümü eklenir. Çok pişirmeden ocaktan alınır. Biraz diri kalmalı çünkü fırında tavuk ile de pişecek. Pilav pişince bir kenara alınır ve tavuk etleri ince ince kesilir. Dövme imkânınız varsa dövseniz daha iyi olur. Tavuklar kesilince içlerine pilav serilir ve sarılmaya başlanır. Tüm tavuklar bu şekilde sarılır ve fırın tepsisine dizilir.
Yüz seksen derece fırına atılır ve hafif kızarınca üzerine bal, zeytinyağı ve limon suyundan oluşan karışım fırça ile sürülüp tekrar fırına atılır. Üzeri kızarınca çıkarılır ve sıcak servis edilir.