Ispanaklı Tavuk Sarma, Türk mutfağında tavuk yemeklerinin önemli bir yeri vardır. Birçok yemeğin içinde olan tavuk ıspanakla birleşince ortaya bu güzel lezzet çıkıyor.
Ispanaklı Tavuk Sarma İçin Gereken Malzemeleri
- 1 Büyük tavuk göğsü
- Kürdan
- 1 adet büyük domates
- 300 - 350 gram ıspanak
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Soğan piyazlık doğranır ve sıvı yağda hafif bir şekilde çevrilir.
Tavuk göğsü bıçak yardımıyla inceltilir ve dövülür. Yağa kırmızı biber eklenir ve kırmızı biber eklendikten sonra soğan bir iki kez ocakta döndürülür. Daha önceden temizlenip doğranmış olan ıspanak eklenir. Hemen sonra malzeme listemizdeki baharatlar eklenip kapağı kapalı bir şekilde 5 - 7 dakika pişirilir. Pişirilen harçtan bir miktar alınır ve inceltile tavuk göğsünün içine koyulur ve sarılır açılmaması için ise kürdan yardımı ile tutturulur. Yağsız teflon tavada at üst iyice çevrilir. Çevrildikten sonra 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş olan domateslerimiz eklenir. Kapak kapalı bir şekilde kısık ateşte tavuklarımız pişene kadar pişirilir. Servis zamanı gelince kalan harcın üzerine tavuk sarmaları yerleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Afiyet Olsun.