- Orta boy kara lahana
- 250 gram yağlı kıyma
- 3 su bardağı bulgur (İsteğe göre pirinç de katılabilir.
)
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı mısır unu
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kara Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
Kara lahanaları derin bir tencerede 2-3 dakika kadar kaynatılır. Sonra süzgeç yardımıyla süzülür ve lahananın damarları kısımları kesilerek alınır. Derin bir kaba soğanlar ve maydanozlar ince ince doğranır. Üzerine kıymayı, baharatları, mısır unu, limonu, bulguru, salçayı katarak güzelce yoğrulur.
Hazır hale gelen hamur, doğranan lahanalara sık bir şekilde sarılır.
Geniş bir tencerenin içine birkaç tane lahanalar serilir ve sarılan lahanalar sırasıyla dizilir. Yemeğin seviyesinde su konulur. 30 dakika kısık ateş de pişirilir. İsteğe göre yoğurtla servis edilir.