Zeytinyağına soğanları sarımsakları ve mantarları yıkayarak doğrayalım ve sote etmek için tavaya alalım. Yeşil biber ve kırmızı biberleri tuz, karabiberi de ekleyelim ve son olarak doğranmış fesleğenleri ekleyelim ve kısık ateşte sote edelim. Soteleme işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatalım. Daha sonra tavuk göğüslerini yassı bir şekilde olacak şekilde ortadan parçalara ayırıyoruz. Yassı şekilde kestiğimiz tavukların bir köşesine sote edilen harçtan koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız tavukları sıralı olarak borcama dizelim ve üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirmeye bırakalım. Pilav için tereyağını eritelim soğanı pembeleştirip, kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp-küp doğrayalım bulguru, tuzu ekleyerek biraz kavuralım ve üzerine su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım.
Afiyet olsun.