Paşa Sarması

Paşa Sarması, Paşa sarmasını en çok Paşalar sever veya Paşalara layık bir lezzet olsa gerek. Vazgeçilmez bir tatlı diyebilirim ister günlerinizde ister akşam oturmalarınız da bütün misafirlerinizin çok severek yiyeceği hatta sizden tarifini isteyecekleri bir lezzet desem daha doğru olur. Sütlü bir tatlı olduğundan dolayı midenize de rahatsızlık vermeyecek ve çocuklarınız daha o tatlıdan yok mu? Diyecekler, şimdi size Paşa sarmasının nasıl yapıldığını kısaca anlatmak istiyorum.

Paşa Sarması İçin Gereken malzemeleri

  • 1 Litre süt
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 damla sakızı (Arzu edilirse)
  • 5 çorba kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Damla sakızı
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Paşa Sarması Nasıl Yapılır?


Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unumuzu eleyerek pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderla karıştıralım, mikserde kullanabilirsiniz. Karıştırdığımız malzememizi orta ateşteki ocağımıza alalım kaynayana kadar sürekli çırpıcı ile karıştıralım. Sürekli karıştırmayı İhmal etmeyin aksi takdirde hemen tencerenin altına gelen kısım top top olacak ve kıvamı kaybedeceksiniz. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve içine vanilya, damla sakızını ekleriz margarinin ve damla sakızının tamamı eridikten sonra kıvamın pürüzsüz olması için yeniden mikser veya karıştırıcıdan geçiriyoruz. Üzerini kapatın ki yüz tutmasın.
Daha sonra büyük borcamın altını Hindistan ceviziyle kaplıyoruz ocaktan aldığımız muhallebimizi borcama her yere eşit gelecek şekilde döküyoruz ve soğuması için serin bir yere bırakıyoruz. Muhallebimiz soğuyana kadar biz krem şantimizi hazırlayıp dolapta biraz kıvam aldıktan sonra soğuyan muhallebimizin üzerine şantimizi bir spatula yardımıyla her yerini kaplıyoruz. Biraz buzdolabında bekletmemiz iyi olacaktır Çünkü rulo haline getiremeyebiliriz. Buzdolabından çıkardığımız borcamdaki tatlımızın üzerine cevizleri saçıp rulo şeklinde sarıyoruz. İsterseniz ceviz yerine muz, kivi, fındık veya istediğiniz bir malzeme ekleyip sarabilirsiniz.
19.01.2024 08:12:39
Paşa Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Paşa Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Paşa Sarması"
Misafirlerime, çok özel olan paşa sarması tatlısını yapmak istiyorum. Tatlının çok güzel olması için malzemelerinin tam ölçülerde olması gerekiyor. Paşa sarması için gerekli olan malzemeleri ve ölçüleri nelerdir? Ayrıca paşa sarmasının yapılışı hakkında detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Gonca . 27.09.2018 21:43:58

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer

Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer; Herkesin şüphesiz çok sevdiği zeytinyağlı yaprak sarmasının önemli püf noktalarından birisi de pişmesinin kıvamında olması...
Devamını Oku

Sarma Nasıl Pişirilir

Sarma nasıl pişirilir, zeytinyağlı, kıymalı, çiğ harçtan ya da kavrulan iç harçtan yapılabilen yaprak sarma mutfaklarda en çok sevilen yemeklerden birid...
Devamını Oku

Yaprak Sarma İçi

Yaprak sarma içi, yaprak sarması küçük büyük herkesin büyük bir zevkle tükettiği yemeklerden biridir. Özel günlerde sofranın speciali olarak kullanılabi...
Devamını Oku

Pirinçli Yaprak Sarması

Pirinçli yaprak sarması, pirinçli yaprak sarması genellikle asma yaprağı, dut yaprağı, beyaz lahana, dut yaprağı ve kara lahana yaprağı ile yapılan bir yiyec...
Devamını Oku

Salamura Yaprak Sarma

Salamura yaprak sarması, Salamura yaprak sarması için, mevsiminde topladığımız üzüm yapraklarını salamura etmek için, yaprakları kaynar suya koyarız. Üzerine...
Devamını Oku

Taze Yaprak Sarması

Taze yaprak sarması, her zaman yapmak mümkün olmayabilir. Çünkü taze sarma yaprakları, yılın belli ayında toplanabiliyor. Taze yaprak sarması, ol...
Devamını Oku

Yaprak Sarması Kalori

Yaprak sarması kalori, bildiğiniz gibi benzeri besinlerin kalori değerleri içerisinde kullanılan malzemelere yönelik belirlenir. Mutfağımızın en güzel yiyece...
Devamını Oku

Üzüm Yaprak Sarması

Üzüm Yaprak Sarması, Üzüm yaprağı sarması yapmaya başlamadan önce, eğer sarmanızı salamura ile yapacaksanız salamuranın tuzunu almayı unutmamanız gerekir. Ki...
Devamını Oku

Düdüklüde Yaprak Sarması

Düdüklüde yaprak sarması: Bir çoğumuzun severek tükettiği bir yemek çeşididir. Yörelere göre değişkenlik gösteren bu yemek grubu etli veya zeytinyağlı olarak...
Devamını Oku

Sarma Pişirme

Sarma Pişirme, Anadolu'nun vazgeçilmez lezzetlerinden biri de sarmadır. Sarma ve dolmaların yapılışı zahmetli olmakla birlikte sarma pişirmesi de bir o ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Tavuk Sarma

Fırında kaşarlı tavuk sarma, muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile olsa da yesem dedirten olağan üstü bir yemek fırında kaşarlı tavuk sarma. Özel günlerinizde se...
Devamını Oku

Krepli Tavuk Sarma

Krepli tavuk sarma, Krepi sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkesin beğenerek yediği krebe, bir de tavuk eklenince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Krep k...
Devamını Oku

Bulgurlu Lahana Sarması

Bulgurlu lahana sarması, Bulgurlu lahana sarması için öncelikle yumuşak bir lahana almamız lazım. Bunu anlamak için aldığımız lahanaya dokunduğumuzda yumuşak...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Sarma İçi

Zeytinyağlı sarma içi, geleneksel Türk mutfağının çok sevilen yemeklerinden biri olan zeytinyağlı sarma birçok mutfak hanımının olmazsa olmazıdır. Mutfa...
Devamını Oku

Garnitürlü Tavuk Sarma

Garnitürlü Tavuk Sarma, pek çok çeşitte tavuk sarma yapabildiğiniz gibi içine farklı sebzeler eşliğinde muhteşem bir lezzet olan tavuk sarma sizin için farkl...
Devamını Oku

Baklalı Yaprak Sarması

Baklalı Yaprak Sarması, Amasya yöresine ait olan bir sarma çeşididir. Yaprak sarmayı sevenlere sunulabilecek çok lezzetli bir alternatiftir. Etli sarma terci...
Devamını Oku

Kaşarlı Tavuk Sarma

Kaşarlı tavuk sarma, sarmalar genellikle tavukla, patlıcanla ya da et ile yapılmaktadır, Fakat tavuk çocukların en çok severek yediği gıda maddesidir. Eğer k...
Devamını Oku

Etli Krep Sarma

Etli Krep Sarma, krep özellikle içine farklı malzemeler kullanılarak yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Hazırlanan krepin içine tatlı malzeme ya da tuzlu...
Devamını Oku

Sarma İçi

Sarma içi, sarma lahana, pazı, yaprak gibi sebzeler kullanılarak hazırlanan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak kullanılabileceği gibi ara sıcak olarak ...
Devamını Oku

İç Pilavlı Tavuk Sarma

İç pilavlı tavuk sarma, iç pilavlı tavuk sarma özel günlerde özel yemeklerde akşam için hazırlanan şık sofralarda her daim kendisine bir yer bulur. Oldukça l...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yaprak Sarması Kaç Dakikada Pişer
Sarma Nasıl Pişirilir
Yaprak Sarma İçi
Pirinçli Yaprak Sarması
Salamura Yaprak Sarma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024